Toate cele 17 centre de vaccinare din Timișoara au spațiile asigurate

Foto: Constantin Duma

Dat fiind că este responsabilitatea Primăriei Timișoara este să asigure centrele de vaccinare, Municipalitatea anunță că a reușit să identifice locații pentru toate cele 17 centre care vor fi deschise timișorenilor în etapa III-a a procesului de vaccinare, când va fi imunizată populația generală. Mai multe companii private au venit în sprijinul Municipalității și al comunității, oferind spații în care vor funcționa centre de vaccinare.

 

În ultimele săptămâni, primarul Dominic Fritz a avut multe discuții cu oameni de afaceri și companii care și-au arătat disponibilitatea de a ajuta Municipalitatea în pregătirea centrelor de vaccinare.

Din cele 17 spații, nouă sunt private și au fost puse la dispoziție de Medlife (un centru), Genki Medical Center (un centru), Iulius Mall (un centru), Vox Tehnology Park (două centre), ISHO (două centre) și Continental Automotive România (două centre).

Celelalte spații identificate sunt în proprietatea Primăriei Timișoara: Incuboxx (trei), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (două), Clădirea Societății de Trasport Public Timișoara (două), Muzeul de Transport Public (un spațiu).

„Mulțumim companiilor care pun la dispoziția Primăriei și a comunității spații pentru centrele de vaccinare care vor deveni operaționale în etapa a III-a. Într-o cursă contracronometru, au fost identificate toate cele 17 spații care îndeplinesc condițiile pentru desfășurarea procesului de vaccinare și acoperă întreg teritoriul orașului, astfel încât  cetățenii să nu fie puși pe pe drumuri. Timișoara dovedește, din nou, că este solidară și la bine și la greu”, declară Domunic Fritz.

Pentru ca aceste spații să devină centre de vaccinare au însă nevoie de dotări, de la paturi până la frigidere. „Am încredere că vom primi cât mai repede informații despre mecanismele de achiziții și finanțare de la Guvern, ca toate cele 17 centre să fie operaționale în ziua 0 a vaccinării populației generale”, mai spune Dominic Fritz.

Printr-o bună coordonare a campaniei la nivel local și central, dar în principal printr-o disponibilitate mare a cetățenilor de a se vaccina, mai spune primarul Fritz, Timișoara ar putea să fie primul oraș mare din România care ar încheia pandemia și ar elimina restricțiile.

 

Print Friendly, PDF & Email