TNL protestează împotriva rectorilor care au susținut un ministru agramat la Educație: #NuÎnNumeleMeu

Tineretul Național Liberal anunţă că inițiază o formă de protest online sub hashtag-ul #NuÎnNumeleMeu, împotriva complicității unor rectori de universități de a susține un ministru agramat la Educației.

 

Tineretul Național Liberal condamnă complicitatea unor rectori de universități de a susține numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educației și anunță inițierea unei forme de protest online sub forma unui hashtag: #NuÎnNumeleMeu.

TNL consideră revoltătoare inițiativa unor rectori de a susține, printr-o scrisoare deschisă, numirea lui Valentin Popa la conducerea Ministerului Educației. „Nu doar că noul ministru a dovedit că nu stăpânește reguli elementare de limba română, iar termenul «agramat» din dicționar ar putea fi ilustrat cu o poză a sa, dar atitudinea față de fenomenul plagiatelor nu este demnă de un ministru al Educației care ar trebui să aibă toleranță zero față de acest subiect. Este inacceptabil să auzim afirmații de tipul: «Este păcat că umbrim aceste valori ale învăţământului românesc printr-o scoatere în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, cum ar fi plagiatele», tocmai de la vârful educației românești. În acest ritm, în curând o să fim nostalgici după Liviu Pop”, transmit tinerii liberali.

Aceştia mai spun că susținerea acordată de către rectori lui Valentin Popa aduce grave prejudicii de imagine mediului universitar și reprezintă o lovitură pentru credibilitatea universităților pe care le conduc.

Aceştia anunţă inițierea unei forme de protest în mediul online prin care vor să demonstreze că nu susțin demersul complice al mediului universitar de a sprijini la conducerea Educației un ministru agramat.

De asemenea, îi invită pe toți studenții, pen toți tinerii din România, indiferent de crezul lor politic, să se ralieze demersului, pe rețelele de socializare. Mai exact, este vorba despre crearea unui frame la poza de profil cu un hashtag #NuÎnNumeleMeu, folosind acest link: www.facebook.com/fbcameraeffects/tryit/1986579188289412/.

Este important, ca tineri, să ne delimităm de aceste acțiuni regretabile girate tocmai de cei care ar trebuie să apere mediul universitar de orice suspiciuni de interferență politică. În acest sens, TNL va iniția și alte acțiuni publice de protest”, conchid reprezentanţii TNL.

Print Friendly, PDF & Email