Titu Bojin, achitat definitiv, de Curtea de Apel Timişoara

Magistrații Curții de Apel Timișoara au dispus încetarea definitivă a procesului penal pornit împotriva inculpatului Titu Bojin, fost președinte al Consiliului Județean Timiș și actual director la Administrația Apelor Banat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de conflict de interese, după ce anterior  fusese condamnat la Tribunalul Timiș la un an și o lună cu suspendare în legătură cu aceste două infracțiuni, anunţă Agerpres.

 

Curtea de Apel Timişoara a menținut și decizia de achitare a lui Titu Bojin pentru abuz în serviciu, infracțiune pentru care, de asemenea, fusese trimis în judecată de către procurorii Parchetului General în cadrul aceluiași dosar. Soluția Curții de Apel Timișoara este definitivă.

Titu Bojin a fost acuzat că și-ar fi favorizat firma familiei sale prin încheierea unor contracte cu Direcția Apelor Banat.

În aprilie anul acesta, Titu Bojin a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Timiş, la un an cu suspendare, pentru conflict de interese, şi achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Magistraţii timişeni au decis să îi dea pedeapsă cu suspendare şi să-l pună sub supraveghere pe un termen de încercare de trei ani și o lună de la data rămânerii definitive ai sentinței.

Administrația Națională Apele Române nu s-a constituit parte civilă în cauză, iar prejudiciul stabilit de procurori, în valoare de 153.000 de lei, a rămas să fie achitat la ANAF de către alți trei inculpați în dosar, Suici Bata, Cioplea Adrian și Mihalcea Viorel, care au avut funcții de conducere în cadrul societății Temadi Tmb SRL, firma familiei lui Titu Bojin. Acesta a fost acuzat că şi-ar fi favorizat SRL-ul, prin încheierea unor contracte cu Direcția Apelor Banat, pe care o conducea la data faptelor.

Dosarul respectiv a dus la înlăturarea lui Titu Bojin din funcția de președinte al PSD Timiș, înainte de alegerile locale din 2016, când a fost înlocuit de Sorin Grindeanu.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro