Tinerii liberali vor ca taxele de studiu din facultăți să rămână la același nivel pentru tot ciclul de studii

Tineretul Național Liberal a inițiat o propunere legislativă prin care studenții care ocupă locuri “cu plată” să plătească aceeași taxă de la începutul până la sfârșitul facultății.

 

Stabilirea acestei taxe la un anumit nivel de la începutul până la finalul studiilor universitare ar asigura predictibilitate financiară pentru studenți și ar descuraja abandonul cauzat de creșterea taxelor de studiu, anunţă reprezentanţii Tineretului Național Liberal.

Credem că studenții români care ocupă locuri «cu taxă» în cadrul facultăților au nevoie de stabilitate financiară, iar actualul cadru legislativ nu îi ajută în acest sens. De aceea, am lucrat împreună un proiect de lege prin care propunem ca taxele de studii să fie stabilite pentru întreaga durată a ciclului de studiu”, declară reprezentanţii TNL Timiş

Aceştia mai spun că, în prezent, taxa poate varia destul de mult de-a lungul anilor – așa încât de la primul la ultimul an diferența să fie consistentă, chiar și de peste 1.000 – 1.500 de lei. „Astfel, studenții nu își pot planifica finanțele pentru a susține plata taxei, așa cum se întâmplă în alte țări. Ne dorim ca studenții să nu abandoneze programele de studiu pe care le urmează din motive financiare”, explică tinerii liberali timişeni.

Aceştia îi invită pe cei care sunt de acord cu propunerea legislativă să semneze petiția online inițiată pe această temă de pe site-ul PNL, la acest link: https://pnl.ro/locurile-cu-plata-sa-aiba-aceeasi-taxa-din-primul-pana-in-ultimul-an-de-facultate-al-unui-student/.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro