Tineretul ALDE invită timişorenii la un „Tango conjugal”

De Ziua Timișoarei tinerii din ALDE Timiș le-au pregătit iubitorilor de teatru un eveniment cultural special. 

 

Vineri, 3 august, de la la ora 19, membrii ALDE Timiș invită publicul iubitir de teatru în Sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”, la piesa de teatru Tango conjugal. Spectacolul, în regia lui Alexandru Bogdan Coțofrec, este jucat de trupa de teatru Aether Art.

„În contextul cultural în care ne aflăm, și aici mă refer la Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și Anul Centenarului, am considerat că un astfel de eveniment este cel mai potrivit pentru a celebra ziua orașului. Am ales să punem în scenă o piesă de teatru și pentru că în această perioadă stagiunea este închisă, iar cei care își doresc o seară culturală au variante limitate. În plus intrarea este liberă și poate participa oricine, în limita locurilor disponibile”, declară Dan Gherman, președinte tinerilor din ALDE Timiș.

În 3 august 1919, Banatul a fost readus în graniţele României, fiind momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara şi al instaurării administraţiei româneşti.  Astfel, această dată a primit o semnificaţie aparte, în anul 1999, prin hotărâre de Consiliu Local, fiind stabilită ca Zi a Timişoarei.

 

Citeşte şi: Trei zile de sărbătoare la Timişoara, de ziua oraşului

Print Friendly, PDF & Email