Timotion, implicat într-o campanie de donare de sânge

Foto: Facebook / Timotion

Sub egida „Punem sângele în mișcare” organizatorii Timotion şi-au propus ca la ediția din acest an să vină în sprijinul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, printr-o campanie de donare de sânge.

 

Cei care donează sânge până în data de 16 mai au posibilitatea să se înscrie gratuit – în limita a 350 de locuri – la una dintre cursele de anul acesta.

Timotion, eveniment ajuns la cea de-a opta ediție, va avea loc în zilele de 28 şi 29 mai 2022. Vor fi şapte curse: trei cronometrate și patru necronometrate, pentru toate nivelurile de pregătire și pentru toate vârstele.

Pe lângă nevoile permanent crescute de sânge și plasmă ale Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, contextul internațional impune mai mult ca oricând refacerea stocului de sânge”, spun organizatorii Timotion. Celor care se întreabă de ce ar dona sânge, aceştia le aduc în atenţie cel puțin patru motive:

  1. Pentru că sângele donat de o persoană  ar putea salva până la trei vieți.
  2. Pentru că dezastre precum accidentele de mașină, incendiile și iată, acum războiul se întâmplă, din nefericire, iar victimele au nevoie de sânge.
  3. Pentru că cel care donează sânge se poate înscri gratuit la Timotion la cursa dorită.
  4. Pentru că partenerul campaniei de donare de sânge, Profi România, oferă, în numele celui care donează sânge, între 70 și 120 lei pentru proiectul pe care ales de donator din lista celor 15 selectate anul acesta; sumele donate de Profi oscilează în funcție de cursa la care donatorul se înscrie. „Susții astfel în continuare și grupurile vulnerabile ale comunității noastre, pe care nu trebuie să le uităm nici acum”, mai transmit organizatorii Timotion.

 

Print Friendly, PDF & Email