Timotion, cel mai mare eveniment sportiv caritabil din vestul ţării, într-un format nou

Sursă foto: Facebook Timotion

Cu responsabilitate faţă de situaţia actuală, cel mai mare eveniment sportiv caritabil din vestul țării se adaptează şi ia o formă nouă, anunţă organizatorii. Timp de o săptămână, în perioada 3-11 octombrie vor fi organizate două curse de alergare, deschise tuturor celor care doresc să facă mișcare și celor care donează pentru proiectele din comunitate.

 

Noua cursă Timotion – Timișoara se mișcă este o cursă liberă, care aduce Timotion în cartierele din Timișoara, „care poate avea startul chiar la poarta casei tale sau din orice punct din oraș”, spun organizatorii. Cursa, explică aceştia, este adaptată participanților și poate avea orice lungime, fiind parcursă în ritm de alergare, pe role sau bicicletă în funcție de posibilitățile fiecărui participant.

Cursa Timotion Everywhere este dedicată celor care nu se află în Timișoara în perioada evenimentului, dar care doresc să fie alături de comunitate de oriunde din lume. Distanța alergată trebuie să fie de minimum un kilometru, participanții fiind încurajați să le trimită organizatorilor o fotografie din timpul alergării.

„Am regândit conceptul și credem în viziunea pe care abia așteptăm să o punem în practică, o formulă care surprinde valorile ce stau la baza Timotion și care lucrează cu limitările existente pentru a le transforma în plusuri. Această ediție va fi mai puțin despre distracție, adrenalină, zgomot, viteză, stimuli puternici. Vom pune în schimb accentul pe aprecierea a ceea ce avem, pe valorificarea resurselor locale și evitarea risipei, pe sănătate, pe atenția individuală acordată participanților la linia de sosire, pe folosirea tehnologiei pentru a arăta că, deși alergăm individual, facem parte dintr-o mișcare mult mai mare”, declară Cristina Potra-Mureșan, membru Alergotura, co-organizator Timotion.

Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara, co-organizator a evenimentului, spune că „vrem să mergem mai departe, să ne reinventăm și să nu uităm că mii de alergători au contribuit la valoarea Timotion. Invităm comunitatea Timotion să accepte noul format și să arătăm că împreună continuăm un important eveniment caritabil, în beneficiul celor care au nevoie de implicarea și participarea noastră”:

Înscrierea la cea de-a șasea ediție Timotion, eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara, se poate face doar online până în data de 30 septembrie.

Chiar dacă Timotion este un eveniment de alergare, participarea este posibilă și pentru non-alergători, prin intermediul donațiilor pentru proiecte sau pentru un alergător campion care strânge fonduri pentru unul dintre cele 22 de proiecte. Donațiile sunt deschise până în 25 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email