Timişul va avea un centru excelenţă pentru pregătirea copiilor şi tinerilor

Centru de excelenta pregatire copiiTimişul va avea un centru de excelenţă în care vor fi selectaţi copii şi tineri capabili de performanţă, aceştia urmând să fie pregătiţi în zilele de sâmbătă, în timpul anului şcolar, dar şi în perioada vacanţelor şcolare.

 

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a aprobat, săptămâna aceasta, înfiinţarea a trei centre judeţene de excelenţă în judeţele Timiş, Prahova şi Vâlcea. Centrul de Excelenţă din Timiş va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, din Timişoara. Aceste centre judeţene de excelenţă au ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, preluat de Mediafax.

Centrele vor selecta copii şi tineri pentru constituirea grupelor de performanţă pe discipline, arii curiculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice. Pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă, dar şi în perioada vacanţelor şcolare. De asemenea, taberele şcolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacanţelor şcolare.

Organigramele centrelor urmează să fie aprobate de Inspectoratele Şcolare Judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Print Friendly, PDF & Email