Timișul va avea un centru de colectare a legumelor și fructelor

Consiliul Județean Timiș anunță că va demara construcția unui centru de colectare a legumelor și fructelor, laTomnatic. Acesta este un proiect-pilot care să vină în sprijinul agricultorilor din județ.

 

După discuții prelungite mă bucur că toată lumea a înțeles importanța strategică a unei asemenea investiții și în plenul Consiliului Județean Timiș am reușit promovarea unei hotărâri în acest sens”, declară președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Acesta mai spune că, prin vot, a fost preluat în patrimoniul CJ Timiș terenul necesar construcției, pasul următori fiind studiul de fezabilitate. Președintele CJ Timiș estimează că anul viitor să fie deja semnat contractul privind execuția construcției.

Centrul de colectare a legumelor și fructelor este un obiectiv la care am ținut foarte mult și cred că va fi de un un real folos pentru toți cetățenii județului Timiș. Pe de o parte oferim un spațiu modern de preluare a legumelor și fructelor, iar pe de altă parte timișenii vor putea consuma produse autohtone de calitate superioară”, a mai declarat Călin Dobra.

ducătorii agricoli pot veni cu legumele pentru a fi păstrate, sortate şi depozitate şi va fi dotat cu camere frigorifice. Un astfel de centru ar urma să vină în sprijinul micilor producători, care, în prezent, îşi vând produsele la preţuri foarte mici, deoarece nu au unde să le depoziteze în condiţii optime.

Print Friendly, PDF & Email