Timişul se pregăteşte de tranziția la energia regenerabilă

Sursă foto: Facebook / Alin Nica

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, s-a întâlnit în videoconferință cu reprezentanți ai OMV Petrom și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest pentru semnarea unui Acord de colaborare care pune bazele unui parteneriat între administrația publică și operatorii economici în scopul atingerii obiectivelor stabilite la nivelul Comisiei Europene pentru tranziția la energia regenerabilă.

 

„În contextul pachetului Fit for 55, România are ținte ambițioase de atins până în 2030 cu perspective pentru 2050. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55%, până în 2030, necesită o pondere mai mare a energiei regenerabile în producția de energie electrică și creșterea eficienței energetice a clădirilor. Trebuie să pregătim această foaie de parcurs cu un set de propuneri interconectate. În acest fel, vom obține un echilibru atent între prețuri, obiective naționale și măsuri de sprijin, pentru a asigura o tranziție ecologică de succes, în conformitate cu propunerea Comisiei”, declară Alin Nica.

În cadrul videoconferinţei, transmiot oficialii Consiliului Judeţean Timiş, s-a mai discutat despre gestionarea provocărilor climatice și rolul pe care România și-l va asuma prin implicarea autorităților publice și a operatorilor economici în abordarea tranziției energetice, pentru determinarea beneficiilor și costurilor acestei transformări, despre importanța exploatării oportunităților la nivelul producerii de energie din surse regenerabile, necesitatea investițiilor în noi industrii și proiecte care pot accelera decarbonarea sistemelor energetice şi despre importanța valorificării resurselor geotermale naționale care să faciliteze transformarea durabilă și promovarea energiei curate, din surse regenerabile și dezvoltarea unei economii circulare.

Print Friendly, PDF & Email