Timișul, promovat la Târgul de Turism al României

Piaţa Unirii din Timişoara. Foto: Eye in the Sky

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, va participa, la finalul acestei luni, la Târgul de turism al României. Vor fi promovate tururi ghidate în Timişoara şi câteva localităţi din judeţ şi de asemenea, vinuri şi brânzeturi produse în regiune.

 

Tema principală a activităților din stand la această ediție o reprezintă Tururile ghidate în destinația Timiș, în contextul în care interesul turiștilor pentru călătoriile în destinații de proximitate este tot mai ridicat după ridicarea restricțiilor de Covid. Alături de acestea, în stand sunt programate să aibă loc întâlniri și discuții cu vizitatorii, degustări de produse tradiționale și de vinuri din podgoriile timișene”, transmit reprezentanţii Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

În colaborare cu Asociația Breasla Ghizilor, APDT Timiș a realizat trei materiale video pentru trei tururi tematice în oraș: Turul Revoluției din 1989 (avându-l ca ghid de turism pe Ludovic Satmari), Turul Cetății Timișoara (ghid de turism Dan Codre) și Turul Piața Unirii (prezentat de ghid Florentina Popescu). Filmele vor fi prezentate în standul județului Timiș, acolo unde, în paralel, cei interesați vor avea la dispoziție ochelari VR pentru a putea descoperi Timișul prin intermediul a trei tururi virtuale: Jimbolia, orașul celor șase muzee, Turul Bisericilor de lemn și Frumuseți naturale în Țara Făgetului.

O a doua componentă a promovării o va reprezenta reîntâlnirea cu patrimoniul gastronomic al Banatului prin intermediul evenimentelor Banat Brunch. Vizitatorilor le va fi oferită posibilitatea de a degusta vinuri din podgoriile Silagiu și brânzeturi artizanale obținute de la crescătorii de animale din Coșteiu de Sus, comuna Margina.

În standul județului Timiș se vor afla şi reprezentanți ai industriei ospitalității locale, ai Primăriei Timișoara și ai asociaţiei Timişoara 2023, care gestionează proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 și ai unor colaboratori din domeniul turistic.

Târgul de Turism al României va avea loc în perioada 23-27 februarie, la Romexpo București. Participarea  Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș la acest eveniment se face cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Print Friendly, PDF & Email