Timişul, printre judeţele preferate de investitorii germani

Spune noul ambasador al Germaniei la Bucureşti

Timişul se numără printre judeţele preferate de investitorii germani, asta şi datorită existenţei mai multor vorbitori de limbă germană, spune noul ambasador al Germaniei la Bucureşti.

 Werner Hans LaukJudeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov s-au detaşat ca regiuni preferate (de investitorii germani – n.red.) şi datorită disponibilităţii per­sonalului vorbitor de limba ger­mană. (…) Va fi eseţinal pentru România să poată oferi în con­tinuare economiei personal calificat. Pentru a contribui la acest lucru, companii germane împreună cu unităţi de învăţă­mânt româneşti s-au aliat pen­tru a introduce un sistem de pregătire profesională cores­pun­zător sistemului german de învăţământ dual”, a declarat noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa, Wer­ner Hans Lau, pentru Ziarul Financiar.

El a mai menţionat printre atuurile României faptul că reprezintă o piaţă mare în re­giune şi o bună tradiţie în pro­ducţie şi inginerie. În plus, spune diplo­matul, România are rezerve energetice proprii, mari supra­feţe agricole şi re­giuni turistice foarte atractive, precum şi o populaţie bine pre­gătită şi talen­tată la limbi stră­ine.

Werner Hans Lauk are 63 de ani, este licenţiat în eco­nomie politică şi a fost asistent universitar al Universităţii din Tübingen. Lauk este diplomat de carieră cu un parcurs de 34 de ani în cadrul diplomaţiei germane. Prima misiune în străinătate a avut-o în Ve­ne­zue­la, la Caracas, unde a pe­trecut trei ani, în perioada 1980-1983. Între 2008 şi 2010 a fost şeful misiunii în cadrul Am­basadei Germaniei din Kabul, Afganis­tan. Din luna iulie a acestui an este ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email