Timişul, pe ruta pe coridorul de transport gaze naturale Bulgaria – România – Ungaria – Austria

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, şi ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, au discutat, azi, despre un proiect referitor la extinderea alimentării cu gaze naturale a populaţiei, în Timiş.

 

Transgaz, transportatorul naţional de gaze, a demarat în luna august, în zona Recaș, primele lucrări aferente acestui proiect, numita BRUA şi care vizează dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului național de transport gaze naturale pe coridorul Bulgaria – România – Ungaria –Austria. „Consiliul Județean Timiș va intra într-un parteneriat cu mai multe Primării din județ pentru a putea demara proiecte de extindere a alimentării cu gaz. Am început deja faza documentațiilor pe tot ceea ce înseamnă partea administrativă și de management al proiectelor, ca imediat după ce conducta va fi operațională să începem proiectele locale. Astfel, vor fi zeci de mii de cetățeni care vor putea beneficia de această sursă de energie, indisponibilă pentru ei până acum”, afirmă președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Prima fază a acestui proiect prevede construcţia conductei de transport gaze naturale de la Podişor (județul Giurgiu), la Recaş (județul Timiș), cu o valoare estimată de 478,6 milioane euro. Respectiva conductă va avea o lungime de 479 de kilometri, un diametru de aproximativ 80 de centimetri şi presiune de proiectare de 63 bar.

Proiectul, mai soun oficialii CJ Timiş, este prioritar atât la nivel județean, cât și la nivel regional și național deoarece asigură securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale.

Print Friendly, PDF & Email