Timișul, pe primul loc în ţară la numărul de vaccinuri anti-covid, în ultima săptămână

Foto: RO Vaccinare

Timiș este lider la nivel național în privința numărului de vaccinări efectuate în ultima săptămână, raportat la suta de mii de locuitori, anunţă  prefectul Zoltan Nemeth.

 

În momentul de față, județul Timiș este lider pe plan național la numărul de vaccinări efectuate în perioada 30 martie- 5 aprilie, raportat la 100.000 de locuitori. Ținând cont și de faptul că, începând de ieri (miercuri, 7 aprilie – n.r.), în Timișoara, iar mai apoi și la nivel național, se vor efectua vaccinări și în cabinetele medicilor de familie, suntem optimiști că acest număr va fi în continuă creștere. Imunizarea este un prim pas către revenirea la normalitate”, anunţă, pe pagina sa de Facebook, prefectul Zoltan Nemeth.

Sursă foto: Facebook Zoltan Nemeth

În ultimele 24 de ore, în Timiş au fost administrate 3.058 de vaccinuri anti-covid (2.726 de vaccinuri Pfizer, 283 Moderna şi 49 AstraZeneca), anunţă Direcţia de Sănătate Publică Timiş. De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ au fost administrate 154.596 de doze de vaccin împotriva virusului Sars-CoV2.

Din totalul dozelor administrate, mai spun reprezentanţii DSP Timiş, s-au înregistrat doar 114 reacţii adverse post-vaccinare, adică un procent de 0,07 la sută.

 

Print Friendly, PDF & Email