Bani alocaţi, în campania electorală, prin ordin de ministru

Timişul nu ştie încă dacă va primi bani, după suplimentările succesive de buget operat de Guvernul Ponta

Consiliul Judetean TimisSuplimentări succesive ale bugetului, cu bani din Fondul de rezervă, au fost operate de Guvern, în mai puţin de o lună, în contul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de vicepremierul PSD Liviu Dragnea. Banii vor fi repartizaţi autorităţilor locale prin ordin de ministru. În aşteptarea publicării actului normativ care să reglementeze cea mai recentă astfel de rectificare, la CJ Timiş nu se ştie încă dacă şi Timişului îi vor fi alocaţi bani din aceste fonduri.

 

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost suplimentat, din nou, de Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, cu 132,2 milioane lei. Bani care vor fi repartizaţi autorităţilor locale, prin ordin al ministrului de resort, Liviu Dragnea.

Bugetul MDRAP a mai fost suplimentat recent de Guvern, tot din Fondul de rezervă, cu 152 de milioane de lei, pentru plata arieratelor spitalelor şi primăriilor, precum şi pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece, şi cu 85 de milioane de lei, pentru „asigurarea activităţilor pentru sezonul rece”, banii fiind repartizaţi tot prin ordin al ministrului Liviu Dragnea. Potrivit actului normativ, decontarea sumelor alocate se prevedea a fi efectuată pe baza documentelor justificative transmise de unităţile administrativ-teritoriale.

Am căutat să aflăm, de la reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş dacă autorităţilor judeţene le-au fost alocaţi bani în urma suplimentării bugetului MDRAP.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al CJ Timiş, Jana Lavrits, anunţul legat de cea mai recentă suplimentare, de la Fondul de rezervă bugetară, a bugetului MDRAP nu s-a concretizat încă prin publicarea, în Monitorul Oficial, a actului normativ care să prevadă alocarea de bani pentru componentele menţionate (plata arieratelor spitalelor şi primăriilor, respectiv asigurarea cheltuielilor pentru sezonul rece). “Nu există încă un act normativ în acest sens. Dacă anunţul a fost făcut recent, acesta nu este comunicat imediat”, explică Jana Lavrits. Aceasta adaugă că materializarea unui astfel de demers trebuie să fie precedată de publicarea actului normativ aferent în Monitorul Oficial. “Deocamdată nu e publicat nimic”, mai spuneJana Lavrits, cu referire la cea mai recent anunţată suplimentare de buget a MDRAP, din data de 5 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email