Timișul intră sub Cod Portocaliu de caniculă

caniculaTimișul şi trei judeţe din nord-vestul ţării, Arad, Bihor și Satu Mare, vor intra din această după-amiază sub Cod Portocaliu de caniculă. De mâine după-amiază, avertizarea va fi extinsă la 17 județe din Transilvania și Moldova.

 

Administrația a Națională de Meteorologie anunţă, citată de Agrepres, că, marți, 7 iulie, intră în vigoare Codul Galben de caniculă, iar valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 de grade.

În după-amiaza zilei de azi, va fi Cod Portocaliu de caniculă în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, unde vor fi temperaturi maxime de 38 – 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

ANM avertizează că mâine vremea va fi caniculară, aproape toată ţara intrând sub incidența Codului Galben, temperaturile maxime atingând frecvent 35 – 38 de grade.

Tot de mâine, avertizarea Cod Portocaliu se extinde în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Moldovei. În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Directorul ANM, Ion Sandu, a anunțat ieri seară că nu este exclusă posibilitatea ca în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare să fie emis Cod Roșu de caniculă, pe parcursul zilei de miercuri.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista și joi, 9 iulie, în regiunile sudice și estice, dar din această zi instabilitatea atmosferică se accentuează treptat începând din vestul țării.

Print Friendly, PDF & Email