Timișul, inclus de Germania pe lista zonelor de risc, din cauza numărului mare infecţii cu covid

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autorităţile Republicii Federale Germania au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul german, ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc”, Timişul aflându-se pe această listă.

 

Şapte judeţe din România – Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş – au fost incluse de autorităţile germane pe lista zonelor de risc. Măsura a intrat în vigoare de la sfârşitul săptămânii trecute.

„Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista «zonelor de risc» trebuie să prezinte un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecţia cu Covid-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, transmite MAE.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, autorităţile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolării la domiciliu care nu se va aplica celor care prezintă un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului, se mai arată în comunicatul MAE.

Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?__blob=publicationFile.

Print Friendly, PDF & Email