Timişul are hartă de cicloturism

Pista de biciclete care leagă Timișoara de Serbia, trasee care unesc lacuri și păduri, sate și orașe, cetăți și mănăstiri fac parte din oferta de cicloturism pe care Timișul o pune în valoare prin intermediul primei hărți de cicloturism.

 

Harta, realizată în colaborare cu reprezentanți ai cluburilor regionale de profil – Club Sportiv Gratzu, Liman Bike Race și Asociația Velocitas –cuprinde 15 trasee desfășurate pe tot teritoriul județului Timiş.

„Am dorit să folosim experiența lor în promovarea celor mai frumoase și folosite trasee de cicloturism din județ, să le punem în valoare munca și să le potențăm activitatea. În contextul actual – legat de pandemie și începutul unor vremuri în care turismul verde prinde tot mai mult contur în Europa – Harta de cicloturism a județului Timiș reprezintă doar un material de start ce poate oferi iubitorilor de natură și mișcare destinații exacte, rute descrise coerent și, mai ales, posibilitatea de a beneficia de ghidajul cluburilor partenere”, spune Delia Barbu, directorul executiv Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș.

Harta cu cele 15 trasee, disponibilă și în format digital pe aplicația Discover Timiș, va fi îmbunătățită și actualizată permanent în următorii ani, în contextul în care Consiliul Județean Timiș lucrează deja și pregătește o strategie de dezvoltare a rutelor de cicloturism în județ și parte dintre traseele menționate mai sus sunt incluse în proiectele și planul unor proiecte de dezvoltare turistică actuale.

Delia Barbu mai spune că Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș şi-a dorit ca traseele propuse prin intermediul acestei hărți să cuprindă cât mai multe obiective turistice și să ofere călătorilor și turiștilor ocazia să descopere Timișul și prin intermediul acestei forme de turism despre care, la recenta conferință EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2021, s-a afirmat că „este sectorul ce poate prelua conducerea în sprijinirea redresării turismului post-pandemie”.

Harta – tipărită în tiraj de 10.000 de exemplare – va fi distribuită în format fizic prin intermediul centrelor de informare turistică din Timișoara și județ, al cluburilor de cicloturism și al industriei ospitalității locale, iar digital poate fi găsită pe aplicația Discover Timiș.

Print Friendly, PDF & Email