Timişorenii sunt invitaţi să stea de vorbă cu inima lor

MedLife a iniţiat un program de screening gratuit pentru bolile cardiovasculare

Cort MedLife2Hyperclinica MedLife Timişoara  derulează în perioada 17 – 22 iunie, campania „Stai de vorbă cu inima ta”, prin care își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscurile bolilor cardiovasculare și importanța screening-ului anual pentru diagnosticul în stadii incipiente și pentru prevenția acestor afecțiuni.

 

Timişorenii sunt aşteptaţi până duminică, 22 iunie, între orele 11- 19, la cortul special MedLife, situat la intersecția străzii Mărășești cu strada Victor Vlad Delamarina, pentru a-și verifica tensiunea arterială și a-și face un test de glicemie. Totodată, o echipă de specialiști MedLife le va oferi timișorenilor recomandări privind cauzele și factorii de risc în afecțiunile cardiovasculare și despre cum pot fi acestea prevenite. 

Reprezentanţii MedLife spun că această campanie, „Stai de vorbă cu inima ta”, se adresează în principal persoanelor cu vârste de peste 40 de ani, care au antecedente sau cazuri de boli cardiovasculare în familie. Printre cele mai predispuse la apariția bolilor cardiovasculare se numără persoanele în vârstă, diabeticii, persoanele obeze și supraponderale.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, aproximativ 60% din totalul deceselor înregistrate într-un an fiind datorate acestor afecțiuni, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Print Friendly, PDF & Email