Timişorenii pot vota proiectul preferat în cadrul campaniei “Timișoara decide!”

Foto: PMT

Au mai rămas zece zile în care timişorenii pot alege proiectele pe care doresc ca Primăria să le pună în practică în prima campanie de buget participativ. Peste 5000 de persoane au susținut deja proiectele pe care le-au considerat cele mai bune dintre cele dintre cele selectate pentru etapa de vot, anunţă Municipalitatea.

 

Primăria Timișoara alocă 3 milioane de lei pentru cinci domenii cheie: orașul mobil, orașul verde, orașul relaxat, orașul comunităților, orașul digital. Proiectele care nu s-au încadrat în aceste categorii sunt catalogate ca fiind „alt domeniu”.

Cei care doresc să voteze pentru proiectele favorite sunt invitaţi să parcurgă lista de proiecte și să le susțină pe cele care au impact în zona în care locuiesc sau corespund cu preferințele lor. Pot fi alese maximum cinci proiecte, de la cele pentru amenajare spații verzi, la locuri de joacă, terenuri de sport sau altele. Pentru vot este  nevoie de înregistarea online pe platforma Decidem. Un click pe butonul alocat pe site-ul Primăriei Timișoara conduce, de asemenea, către platforma de vot a campaniei Decidem. Fiecărui proiect ales îi poate fi alocat un vot:

Cei care doresc să voteze fizic pot face acest lucru la Serviciul de Guvernanță Participativă și Management Cartiere din cadrul Primăriei Timișoara, al sediul din Piața Victoriei nr. 5, lângă Prospero.

Rezultatele votului vor fi anunţate în 18 iulie.

Bugetul Participativ a fost aprobat la finalul anului 2021, cu un calendar complet până la jumătatea acestui an. În luna martie a început etapa de depunere și au fost depuse 113 propuneri de proiecte. În perioada aprilie – iunie, toate propunerile au trecut printr-un proces de evaluare a eligibilității, derulat de către Comisia Bugetului Participativ, comisie compusă din aparatul de specialitate al Primăriei Timișoara și reprezentanți ai societății civile. Apoi a urmat analiza tehnică, juridică și financiară. În perioada 7 – 14 iunie a fost perioada de soluționare a contestațiilor.

 

Print Friendly, PDF & Email