Timişorenii pot privi cerul prin telescoape, la Ora Pământului

Pentru a marca Ora Pământului, timişorenii sunt invitaţi să stingă luminile, să petreacă o oră în aer liber şi, ca un element inedit anul acesta, să privească cerul prin telescoape.

 

Sâmbătă, 24 martie, între orele 20.30-21.30, pentru a marca Ora Pământului, timişorenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraș, să protejeze natura, să recicleze, să folosescă mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum. Cu îndemnul: „Dăruieşte naturii energia ta”.

Cu acelaşi prilej, Primăria Timişoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală, o serie de evenimente. De la ora 20, vizitatorii se vor putea uita la bolta cerească zece telescoape astronomice montate în Piaţa Libertăţii.

Concomitent, între orele 20 și 21 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi. De la ora 21 pana la ora 22 formaţiile Peregrinii şi Deep 6 Project vor susține spectacolul Ignem Terrae, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul.

Ora Pământului a fost sărbătorită prima dată în urmă cu zece ani, la Sydney, Australia, când a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie. De-atunci, în fiecare an, milioane de cetăţeni sărbătoresc Ora Pământului şi atrag atenţia asupra impactului pe care acţiunile oamenilor îl au asupra mediului, de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea reducerii poluării.

Print Friendly, PDF & Email