Timişorenii pot face un Rond de noapte la Muzeul Banatului

 

Muzeul Național al Banatului invită timișorenii iubitori de istorie și cultură la Rondul de noapte, un eveniment organizat în cadrul manifestării Noaptea Muzeelor.

 

Programul Rondului de noapte de la Muzeul Banatului din Timişoara va începe sâmbătă, 20 mai, la ora 20 și se va încheia duminică, 21 mai, la ora 2, anunţă reprezentanţii muzeului.

În acest răstimp, expozițiile temporare ale muzeului, deschise în cadrul Bastionului Theresia, se vor putea vizita gratuit. Publicul va putea descoperi secretele Tezaurului Muzeului Național al Banatului – Colecția de Antichități Egiptene sau va putea desluşi circumstanțele Voluntarilor Marii Uniri – Ardenelni, Bănățeni, Crişeni, Maramureşeni şi Bucovineni în Armata Română în anii Primului Război Mondial. Obiectele de patrimoniu achiziționate de către muzeu în anul 2016 se vor constitui în expoziția Patrimonium 2016.

Seara va fi punctată de momente artistice: un concert de muzică istorică live, Curtea Miracolelor, susținut de formația Peregrinii, un duel scenic şi măiestrie cu arcul prezentat de TM Archery şi o prezentare interactivă de arme.

Copiii cu vârste între 6 și 14 ani se vor putea bucura de expoziția de stiință interactivă Laborator, iar pasionații de natură, de expunerea de specimente naturalizate din colecția muzeului.

Citeşte şi: Palatul Baroc îşi deschide porţile în Noaptea Muzeelor

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa, în data de 20 mai.

 

 

Print Friendly, PDF & Email