Timişorenii pot alege destinații de vacanță și pachete cu preț redus (P)

La acest sfârşit de săptămână, timișoreni sunt invitaţi la a cincea ediție a Târgului de Turism Vacanța, cel mai mare eveniment de profil, în cadrul căruia sunt prezentate destinații de vacanță și pachete cu preț redus.

 

În cadrul Târgului de Turism Vacanța, agențiile de turism și expozanții, în număr de peste 20, aduc la cunoștința vizitatorilor informații despre destinații de vacanţă, acces, costuri și condiții de cazare, programe și activități de timp liber. Ofertele sunt reduse și cu 30 la sută, iar pentru rezervările din timp prețurile sunt mult mai mici.

Printre destinațiile de interes pentru public, anul acesta, se anunță Egiptul, Mexicul, Jamaica și alte locații exotice, spun reprezentanţii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

„Timișorenii sunt foarte interesați de croaziere, toate agențiile expozante având oferte foarte interesante. Pentru pachetele cumpărate cu 6-7 luni în avans costurile sunt accesibile și pot fi plătite și în rate. Pachetele de vară sunt și cu 30 la sută mai ieftine în această perioadă, sunt oferte pentru grupuri, care combină destinații și tipuri de călătorii, de exemplu excursii de weekend cu croaziere. Cine dorește să își planifice concediile în țară și străinătate beneficiază de informații de la mai multe agenții de turism, astfel că se pot alege pachetele cele mai potrivite”, declară Raluca Ungureanu, președinte ANAT Regiunea Vest.

Ca destinații favorite în 2018 se mențin şi Grecia, Turcia, dar și România datorită facilităților de care publicul dispune prin programele pentru litoralul Mării Negre și datorită tichetelor de vacanță.

Turismul românesc este interesant pentru public. Sunt disponibile pachete de tip city-break, oferte pentru stațiunile balneare, pentru litoral și Delta Dunării. Tichetele de vacanță, plata în rate, perioadele de început și final de sezon, extra sezon, au crescut numărul sejururilor interne. Trendul arată creșteri de peste 15% pentru turismul intern”, spune și Lucia Morariu, membru ANAT.

Europarlamentarul Maria Grapini, prezentă la deschiderea Târgului de Turism, a subliniat că România are o mare șansă în domeniul turismului, având în vedere tendințele la nivel european precum și interesul tot mai mare pentru creșterea calității în sectorul serviciilor turistice. “Turismul trebuie să fie o politică de țară, România are oportunități. Anul 2018 a fost votat de Parlamentul European ca anul turismului. Uniunea Europeană a început să pună accent în ultimii ani pe turism. Și România trebuie să facă ceva în acest domeniu, mai ales că operatorii de turism au început să crească standardele de calitate”, mai spune Maria Grapini.

Programul târgului va fi în intervalul orar 10-19, în toate cele trei zile, intrarea fiind gratuită.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, în colaborare cu Agenția de Publicitate Atu Advertising.

Print Friendly, PDF & Email