Timişorenii pot admira Clisura Dunării, în diferite ipostaze

Clisura Dunarii Foto CartitaplimbareataMuzeul Banatului găzduieşte o expoziţie temporară dedicată peisajului deosebit de frumos pe care îl oferă Clisura Dunării, pe malul sârbesc al fluviului.

 

Expoziţia Clisura Dunării – Malul sârbesc. Patrimoniul natural, cultural şi turistic al Parcului Naţional Djerdap este realizată de Administrația Parcului Naţional Djerdap – Republica Serbia, în colaborare cu Muzeul Banatului Timișoara, Secția Științele Naturii, sub egida Consiliului Județean Timiș.

Expoziţia se adresează publicului larg și promovează principalele atracţii naturale, culturale, turistice şi gastronomice ale Clisurii Dunării de pe malul sârbesc. Tema de baza este prezentarea patrimoniului natural, cultural şi turistic al zonei Parcului Naţional Djerdap, precum şi a zonei viitorului Geoparc „Djerdap”.

Adriana Zanfir, şeful Biroului Relații cu Publicul și Organizare Expoziții din cadrul Muzeului Banatului Timişoara, spune că, în ultimii zece ani, Clisura Dunării a cunoscut o creştere progresivă a vizitelor turistice şi că, procentual vorbind, cea mai mare parte a turiştilor sunt din Timişoara. „Un număr neînsemnat de vizitatori cunosc faptul că şi pe malul sârbesc există un potenţial turistic foarte diversificat şi bine dezvoltat, un parc naţional (cel mai mare și cel mai cunoscut din Serbia), iar numărul turiştilor timişeni care au traversat Dunărea (la trecerea de frontieră de la Porţile de Fier I) este şi mai mic. Real vorbind, ideea de organizare a expoziţiei de prezentare a acestui parc naţional cu toate valorile sale (naturale, culturale, turistice şi gastronomice) pe care poate să le ofere este de o mare importanţă pentru publicul timişorean, şi nu numai”, mai spune Adriana Zanfir.

Vernisajul va avea loc joi, 5 mai, de la ora 19, în mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia, de pe str. Martin Luther  nr. 4. Expoziţia va putea fi admirată până în 6 iunie.

În aceeași perioadă, Muzeul Banatului găzduiește cea de-a V-a ediție a expoziției temporare Expovenatoria, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia. Organizată de Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Timiș în colaborare cu  Clubul de Vânătoare Timișoara, expoziția prezintă trofee cinegetice specifice zonei de câmpie a Banatului, trofee de vânat african și picturi cu specific vânătoresc.

Print Friendly, PDF & Email