Timișorenii, invitați să pătrundă în universul suprarealismului românesc, la Art Encounters

Fundația Art Encounters anunţă că a pregătit câteva evenimente pentru această săptămână în jurul expoziției de excepție Infra-Noir: anatomii ale dorinței, metamorfoze ale imaginii, expoziție realizată în colaborare cu Centrul Pompidou din Paris.

 

Weekend-ul va începe cu Exerciții de ascuțire a simțurilor, un atelier susținut de artista Sorina Vazelina, sâmbătă, 11 decembrie, între orele 12 și 13.30. Creat în conjuncție cu expoziția Infra-Noir, atelierul se adresează publicului adult și va include activități precum crearea de obiecte din hârtie, exerciții de scriere, experimente în colaj și poezie cu imagini. Ulterior, între orele 17 și 18, Gia Țidorescu, asistent curator al Fundației, va conduce un tur ghidat în expoziție. Publicul va putea descoperi expoziția printr-un tur ghidat și duminică, 12 decembrie, în același interval orar, alături de Gavril Pop, masterand la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Înscrierile se realizează prin email la adresa contact@artencounters.ro. Conform reglementărilor în vigoare, accesul în spațiul expozițional este permis până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, doar persoanelor vaccinate împotriva covid-19 sau care au trecut prin boală, în baza certificatului verde și cu purtarea măștii de protecție.

Curatoriată de Mica Gherghescu, expoziția Infra-Noir reunește lucrări din colecția Centrului Pompidou, precum și opere din colecții particulare. Infra-Noir are ca punct de reper gruparea suprarealistă formată din Ghérasim Luca, Gellu Naum, Paul Păun, D. Trost și Virgil Teodorescu, în București, între 1945 și 1947. Totodată, expoziția examinează momente-cheie în peisajul suprarealismului românesc prin lucrări semnate Victor Brauner, Théodore Brauner, Jacques Hérold, Benjamin Fondane, Jean David sau Hedda Sterne.

Expoziția este organizată la sediul permanent al Fundației Art Encounters, pe b-dul Take Ionescu nr. 46C, Timișoara, şi poate fi văzută până în 3 ianuarie 2022. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 12-18.

Expoziția Infra-Noir face parte din MAP – Mentorate, Artiști, Parteneriate, program cultural realizat cu sprijinul Primăriei Timişoara, al Consiliului Local Timişoara şi al Muzeului Național de Artă Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email