Timișorenii, invitați să ofere soluții pentru un oraș verde

Foto: PMT

Timișoara este unul dintre cele patru orașe incluse în proiectul Soluții inovative pentru orașe verzi, derulat de UrbanizeHub, în vederea dezvoltării mai sustenabile și în conformitate cu principiile europene referitoare la neutralitatea climatică.

 

Proiectul include politici și strategii locale, precum și acțiuni concrete care vor fi implementate cu scopul de a încuraja transformarea orașelor Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița în orașe verzi și comunități urbane sustenabile, anunţă Primăria Timişoara. Astfel, au fost realizate chestionare și workshopuri cu reprezentanți ai administrațiilor locale și societății civile, cu scopul elaborării unei fișe a orașului, precum și a unui plan de acțiune pentru fiecare comunitate urbană dintre cele patru incluse în acest program.

În urma discuțiilor, au fost generate patru planuri pentru fiecare comunitate urbană cu o serie de recomandări și proiecte de interes pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor. Timişorenii interesaţi își pot expune opiniile cu privire la dezvoltarea orașului, prin completarea unui chestionar – care poate fi accesat la acest link –, care include întrebări referitoare la eficiența energetică, iluminatul public, mobilitatea urbană, managementul deșeurilor, digitalizare, dezvoltare urbană verde, educație și implicare. Campania de consultare publică urmărește să afle cum prioritizează cetățenii investițiile și nevoile propriului oraș.

După centralizarea rezultatelor și analizarea datelor colectate, va fi organizat un concurs de idei Urban Innovation Hackathon, unde concurenții vor putea propune soluții care să contribuie la dezvoltarea verde a orașelor. Concursul va avea loc în perioada 21-23 aprilie, la Timișoara, și va fi urmat de conferința Urban Talks unde vor fi transmise rezultatele hackathon-ului, în prezența unor experți în dezvoltare durabilă.

Print Friendly, PDF & Email