Timişorenii, invitaţi să alerge alături de un campion multiplu la sporturi extreme

Alergare pe picioroange Foto Dorin CicurSportivii Sălii de sport No Limits şi Fresco invită timişorenii la o tură de alergare pentru sănătate, alături de un multiplu campion mondial în sporturi extreme, Ştefan Cojocnean.

 

Alergarea va avea loc sâmbătă, 24 ianuarie, între orele 10 şi 11, în Parcul Botanic.

Organizatorii spun că această întâlnire este deja cu tradiție, anul acesta. “Alergarea regulată îmbunătăteşte calitatea vieţii, iar acest eveniment se dorește a fi factorul declanşator, pentru ca cei care vor participa să «prindă gustul» mişcării cu noi şi ulterior să practice sportul: individual, cu familia sau cu prietenii”, spun organizatorii evenimentului.

Alergarea pentru sănătate este o cursă în care fiecare aleargă sau merge în ritmul propriu, pe durata a 15-30-45-60 de minute!

Ștefan Cojocnean face sport de la patru ani, potrivit site-ului relaxarea.ro. A început cu gimnastica, apoi a continuat cu atletismul. De la vârsta de 16 ani s-a apucat de arte marțiale, respectiv kickbox și box thailandez. După terminarea liceului, s-a angajat în cadrul Ministerului de Interne. În acest timp a câștigat titlul de campion în rândul instructorilor și campionilor din Ministerul de Interne, în Qindishu-Sanda, un stil de luptă chinezesc apropiat kickbox-ului. A fost responsabilul unei baze sportive din regiune. A participat la un stagiu de pregătire cu trei ofițeri chinezi, specialiști în wushu.

Este certificat ca și instructor sportiv de Federația Română de Arte Marțiale de Contact.

Este campion și vicecampion al României la kick-box full contact (titluri obţinute în 1995 și 1996), vicecampion al României la box thailandez și campion internațional la box thailandez.

În vârstă de 43 de ani, timișoreanul Ștefan Cojocnean este multiplu campion mondial la sporturi extreme. El a adus în România nouă recorduri mondiale la sporturi extreme, după cum urmează: record mondial la jucat baschet pe patine cu rotile timp de 25 de ore – obţinut în 2006, record mondial la kickboxing timp de 17 ore – 2008, alegare viteză 100 m pe picioroange moderne sărind cu coarda, într-un timp de 21,38 secunde – 2008, alegare 2 mile pe picioroange moderne – 2009, iar în 2012, recordul la 100 metri alergare viteză pe picioroange moderne, în 15,56 secunde. 100 metri alergare pe picioroange sărind și coarda în același timp în 20,53 secunde, 100 de metri viteză alegare cu spatele pe picioroange moderne – în 27,72 secunde, 100 metri viteză alergare cu rotiri de 360 pe picioroange moderne în 31,19 secunde şi 2 mile alergare pe picioroange moderne în 14,22 minute pe teren redus.

Print Friendly, PDF & Email