Timişorenii, invitaţi pe „Pătura care citeşte”

Biblioteca Judeţeană Timiş invită, azi, timişorenii la cel mai mare eveniment de lectură din România, „Pătura care citeşte”.

patura care citesteAstăzi, de la ora 17, circa 400 de cititori sunt aşteptaţi, cu pătura şi cartea, la iarbă verde, în Parcul Botanic din Timişoara. La acest eveniment, „Pătura care citeşte”, fi reprezentate, pentru prima dată, biblioteci din tot judeţul.

 

Organizatorii „Păturii care citeşte”, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Timiş, anunţă un program variat. Evenimentul va fi deschis, la ora 17, de un concert susţinut de Trupa Vest. De la ora 18 are loc vernisajul Fototecii Bibliotecii Judeţene Timiş, „Clasa Scriitoare”. Ora 18.30 vine cu poezie dialectală lirică, în lectura lui Ion Viorel Boldureanu, a lui Sergiu Goian şi a lui Adrian Gerhard. De la ora 19 este program un concert susţinut de All Friends Band. Apoi, de la ora 19.30, al doilea vernisaj al Bibliotecii, „Sfincşi”. Un alt concert va fi susţinut, de la ora 20, de trupa Peregrinii, iar ultimul, de la ora 20.30, de Trupa Vest. Evenimentul se va încheia la cu aşa-numitele „Lecturi aprinse”, desfăşurate sub motto-ul „Onor cărţii!”, un moment care va începe la ora 21, fiind consacrat câtorva dintre scriitorii bănăţeni trecuţi în eternitate.

Prima ediţie a „Păturii care citeşte”, organizată anul trecut, a strâns în Piaţa Unirii, din Timişoara, peste 200 de cititori.

Print Friendly, PDF & Email