Timișorenii, invitaţi la sondajul anual privind calitatea vieții în Timișoara

Foto: Eye i the Sky

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Primăria Timișoara, lansează o nouă etapă de consultare publică, desfășurată în cadrul proiectului Barometrul Calitatea vieții în Timișoara.

 

Timișorenii cu vârste de peste 18 ani sunt invitați să acceseze acest link pentru a răspunde la întrebările chestionarului propus de Facultatea de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara. Este asigurată anonimizarea datelor personale ale celor care oferă răspunsuri.

Proiectul Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara, deschis comunității timișorene, constă în realizarea unei anchete sociologice bazată pe un chestionar, aplicat în componentă face-to-face și online, urmând să cumuleze opiniile a peste 1200 de persoane.

Începând din 2016, UVT realizează această consultare anuală, având ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală, importante pentru înțelegerea situației și dinamicii sociale din comunitatea locală, pentru a putea orienta politicile publice și pentru a îmbunătăți impactul proiectelor strategice ale orașului.

Barometrul este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, geografie socială și științe ale comunicării de la UVT. Chestionarul este structurat pe analiza celor cinci dimensiuni utilizate în cadrul Eurobarometrului Quality of Life in European Cities (satisfacţia cu privire la condiţiile de viaţă din oraş, opinia oamenilor despre oraşul lor, satisfacţia cu privire la problemele de mediu, satisfacţia cu privire la viaţa personală şi cele mai importante trei probleme ale oraşului).

„Este binecunoscut faptul că printre cele mai uzuale forme de participare civică se află și implicarea în aceste consultări publice, de tip sondaje de opinie. Oferirea de răspunsuri prin aceste sondaje reprezintă o formă modernă de implicare a cetățenilor în viața comunității”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Organizatorii anunță și o surpriză pentru cei care vor răspunde complet la întrebările sondajului, 50 dintre aceștia urmând să fie desemnați, prin tragere la sorți, ca beneficiari ai voucherelor ce vor fi oferite, în valoare nominală de 100 lei.

Print Friendly, PDF & Email