Timişorenii, invitaţi la Pedalarea de primăvară

Foto: Verde pentru Biciclete

Timișorenii sunt invitaţi, la sfârşitul acestei săptămâni, la Pedalarea de primăvară, un eveniment cu tradiție deja pentru comunitatea locală, aflat la a 11-a ediţie.

 

Deși Timișoara are una dintre cele mai numeroase comunități de utilizatori ai bicicletei ca mijloc de transport alternativ, dar și de iubitori ai pedalărilor din weekend, la capitolul infrastructură mai sunt multe probleme care așteaptă să fie remediate, transmite organizatorul Pedalării de primăvară, Verde pentru Biciclete. Motiv pentru care, anul acesta, laitmotivul evenimentului dedicat bicicliștilor timișoreni este: „Vrem piste, Timișoara!”

„Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa. Din fericire, avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu. Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală. Acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo, cu cât întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung”, spune Ana Munteanu, program manager Verde pentru Biciclete.

Pedalarea de Primăvară are loc sâmbătă, 4 mai, cu începere de la ora 18, adunarea fiind făcute la Casa Verde pentru Biciclete, la platforma Timco, de pe Calea Circumvalaţiunii.

Startul se dă la ora 18.30, cursa fiind organizată pe traseul: Casa Verde pentru Biciclete – Calea Circumvalațiunii – Pasajul Jiul – bulevardul Republicii – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul 16 Decembrie 1989 – strada Constantin Brâncoveanu – strada Ciprian Porumbescu -– bulevardul Mihai Viteazu – bulevardul Vasile Pârvan – Pasajul Michelangelo – bulevardul Corneliu Coposu – splaiul Nistrului – Podul Decebal – bulevardul Revoluţiei din 1989 – strada Hector – Piața I.C Brătianu – strada Oituz – Piața Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – bulevardul Cetății – strada Gheorghe Lazăr – intrare Piața Unirii.

La ora 20, în Piața Unirii va avea loc un concertul susținut de Mihail.

Pe toată durata pedalării, bicicliştii vor avea alături de ei echipaje ale Poliției Rutiere, Poliției Locale, Jandarmeriei și o ambulanță privată.

Copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, transmit organizatorii, iar pentru cei mai mici iubitori de bicicletă părinții sunt rugaţi să folosească scaune speciale, omologate, pentru bicicletă. Posesorii bicicletelor cu roți ajutătoare sunt așteptați cu drag la punctul de start și la finish, dar nu este recomandată parcurgerea traseului de către juniori.

 

Print Friendly, PDF & Email