La Vida Loca ajunge şi în România. Timişorenii, invitaţi la o călătorie muzicală în jurul lumii

Flautistul de origine română Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, îşi invită publicul la o călătorie în jurul lumii, în cadrul turneului La Vida Loca, care va ajunge şi la Timişoara.

 

Turneul La Vida Loca va avea loc în perioda 27 februarie – 18 martie, în nouă orașe din România, printre care şi Timişoara, unde spectacolul este programat în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, joi, 1 martie, de la ora 19.

Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles vă propun să descoperiți că sunetul și ritmul, atunci când cuprind cele mai vibrante emoții de bucurie și nostalgie, senzații ardente, presărate cu umor și energie explozivă, te conduc întotdeauna acasă”, spun organizatorii turneului.

Cei doi muzicieni au un repertoriu de la muzică barocă la creații contemporane, colaborând cu ansambluri din Europa până în Japonia. Pentru ediția din acest an a turneului, organizat de Asociația Culturală Skyline, au selectat partituri care  sparg  granițele dintre muzica clasică, jazz, ajungând la sonorități pop- rock contemporane.

 

 

Matei Ioachimescu, flautist român de renume, susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over, transmit organizatorii. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. Albumul de debut împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat Lumiere, este considerat de către criticii de specialitate un produs de referință pentru aceste două instrumente. Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, Ministerul de Externe al Austriei, i-a oferit titlul de Ambasador al Integrării, în anul 2013.

Alfredo Ovalles, considerat un star al pianului, s-a format ca muzician complex și versatil în orașul său natal, Caracas, în Venezuela, la Baylor University din Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena. Are o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra “Frederic Chopin” din Gdańsk, Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale importante, precum Osaka International Music Competition sau “Franz Schubert” Competition din Bulgaria. Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Pentru concertul de la Timişoara, biletele pot fi cumpărat din rețeaua Librăriilor Cărturești, de la Clubul Manufactura (splaiul T. Vladimirescu nr. 9) și de la Sala Capitol, cu o oră înainte de spectacol.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis