Timişorenii, chemaţi în stradă: „Se pregătește marea eliberare a corupților şi hoția cu legea în mână”

Timişorenii sunt chemaţi, mâine, la un protest împotriva anunţatei ordonanțe de urgență în baza căreia cei care au fost condamnați definitiv de către completurile de judecată de la Înalta Curte, nelegal constituite, să poată face recurs în anulare. În fapt, se pregătește marea eliberare a corupților, atrag atenţia organizatorii protestului.

 

La doi ani de la protestele masive împotriva OUG13 Guvernul, prin vocea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, anunță o nouă bombă legislativă: ordonanță de urgență pentru cei condamnați de sentințele definitive date de completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă de Justiţie începând cu anul 2014.

Timişorenii sunt chemaţi la un protest împotriva acestei ordonanțe de urgență. Protestul, organizat sub deviza „Vrem o ţară liberă şi corectă”, va avea loc miercuri, 23 ianuarie, de la ora 18, în Piaţa Victoriei. „Se pregătește marea eliberare a corupților, se anunță continuarea hoției «cu legea în mână»”, avertizează organizatorii, reprezentanţi ai organizaţiei Timișoara Civică.

Aceştia mai atrag atenţia asupra faptului că ordonanța de urgență intră în vigoare și își face efectul imediat de la publicarea în Monitorul Oficial, indiferent de conținutul ei: „Nimic nu o poate opri, chiar dacă este neconstituțională. Chiar și dacă ulterior se abrogă, până la abrogare ea își face efectul. Mii de decizii definitive, printre care evident și condamnarea definitivă primită de Liviu Dragnea, se vor rejudeca după cum vor Tudorel Toader și Viorica Dăncilă. Este exact aceeași situație ca și OUG13 care amnistia și grația infractori fără a ține cont de vreun criteriu obiectiv.”

La fel ca acum doi ani, mai spun reprezentanţii organizaţiei Timișoara Civică, este momentul ca lumea să iese în stradă și să ceară legiferarea prin legi date de Parlament, nu prin ordonanțe de urgență date de Guvern, cu atât mai mult cu cât scopul legiferării nu reprezintă nicidecum o urgență.

Print Friendly, PDF & Email