Timişorenii, chemaţi azi la un protest pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi

Un protest pentru susţinerea fostului procuror general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este anunţat pentru azi, de la ora 18, în Piaţa Victoriei, din Timişoara. Acesta este organizat de Iniţiativa Timişoara, sub motto-ul: „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!”.

 

„În disperare de cauză, Puterea coruptă a inventat o justiţie paralelă, care acţionează, la fel ca pe vremuri, la apăsarea pe buton. Dragnea şi ceilalţi infractori care conduc România, precum comuniştii/naziştii, au măsluit o structură judiciară «specială», cu rol represiv numită Secția Specială de anchetare a magistraților, pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Un nou SS hăituie magistraţii care nu reacţionează la ordinele politice. Actuala lor ţintă e Laura Codruţa Kovesi, pe care încearcă s-o împiedice să ocupe o onorantă poziţie de procuror şef european”, declară organizatorii protestului.

Aceştia anunţă că nu vor accepta că România să devină un stat represiv: „Strada va ține, ca și până acum, România în Europa. Ne vedem vineri seară, la ora 18, în Piața Operei. Fiindcă România e Europa și așa va rămâne.”

Citiţi şi: Societatea Timişoara, solidară cu Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA, a fost citată pentru azi la nou înfiinţata – de către ministrul Tudorel Toader – Secţie de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General. Ea va fi audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputatSebastian Ghiţă, fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Miercuri, Laura Codruţa Kovesi a declarat că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de şef al Parchetului European. „În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă-seară (miercuri – n.r.), după ora 8 seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii”, a declara Laura Codruţa Kovesi.

Aceasta a afirmat că punerea ei sub acuzare este abuzivă şi şicanatorie, susţinând că se încearcă discreditarea sa, pentru a fi împiedicată să ocupe funcţia de şef al Parchetului European.

Print Friendly, PDF & Email