Timişoreanul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat, urmărit penal şi internat la Psihiatrie

Sursă foto: Guvernul României

 Un timişorean care l-a ameninţat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat, prin intermediul aplicaţiei Facebook, a fost internat medical la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, până la ameliorarea stării de sănătate a acestuia, anunţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, potrivit Agerpres.

 

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, în 10 martie, în jurul orei 12, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, suspectul a făcut o transmisiune video pe Facebook, în timpul căreia l-a ameninţat cu acte de violenţă pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, în sensul ca îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă.

În vederea stabilirii existenţei discernământului cu privire la săvârşirea faptei, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, întrucât „organul de urmărire penală are o îndoială asupra discernământului suspectului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei”.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de Institutul de Medicină Legală Timişoara în 19 martie, s-a concluzionat că individul a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a internării medicale „având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”.

Potrivit Parchetului, având în vedere aspectele evidenţiate în cuprinsul raportului de expertiză medico-legală, la aceeaşi dată procurorul a formulat propunere către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, de „luarea a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.

Propunerea Parchetului a fost admisă, iar faţă de suspect s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializata de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Împotriva încheierii se poate formula contestaţie în termen de cinic zile de la pronunţare.

Cel vizat este, potrivit News.ro, Daniel Gaşpar, din Timişoara. „Domnu’ Arafat. Astăzi ţi-am pregătit ceva frumos. Vreau să vă arăt ce am pregătit pentru domnu’ Arafat”, spunea Daniel Gaşpar, într-o înregistrare  videode pe pagina sa de Facebook. „Îţi dau să vezi ce trebuie să primeşti dacă nu îţi dai demisia de bună voie şi nesilit de nimeni, ca să fii judecat cum trebuie că ai trădat poporul român. Uite ce îţi dau eu. Am, frate, aici un topor. Pistol nu am, că nu vrea să îmi dea lumea, că ştie că mă ţine să vin la Parlament. Toporul nu vreau să îl folosesc pentru că nu sunt omul care vrea să facă la fel ca voi crime, dar dacă trebuie, o să folosesc şi toporul pentru poporul român”.

Arafat, vin după tine. Dă-ţi demisia cât mai ai timp, să intri într-o puşcărie şi să nu mori. Îţi fac o promisiune. Ai de ales. Varianta A. Îţi dai demisia şi laşi poporul român să trăiască în pace şi e valabil şi pentru ăia din guvernare. Eu o vreau pe doamna Şoşoacă în Guvern pentru că e un om corect şi a ţipat pentru România. (…) Dacă nu pleci de acolo, Arafat, cu demisia, aşa de bună voie, o să fii luat cu forţa şi o să mestecăm din tine, crede-mă. Mestecăm fiecare parte din tine până nu mai rămâne nimic”, mai spunea timişoreanul în înregistrarea care ulterior a fost ştearsă de pe Facaebook.

 

Print Friendly, PDF & Email