Timișoara va avea un Centru de Mari Arşi

Delegaţia Ministerului Sănătăţii şi a Băncii Mondiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara. Sursă foto: Asociaţia ATI Timişoara

Reprezentanţi ai Băncii Mondiale și ai Ministerului Sănătății au vizitat Spitalul Județean de Urgenţă din Timișoara, unde vor fi construite un hub medical şi o clădire de interconectare, ridicate cu fonduri de la Banca Mondială. Proiectul, care vizează relocarea mai multor secții ale spitalului și construcția Centrului de Mari Arși, se află în etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru execuția lucrărilor de construcție

 

Proiectul are ca obiectiv principal realizarea unei clădiri noi în care să funcționeze integrat mai multe compartimente și secții medicale: Unitatea de Primiri Urgenţe-SMURD, Centrul de Arși, compus din 17 paturi, Secția ATI cu 27 de paturi şi un bloc operator cu 25 de săli de operație. Conceptul a fost lansat în 2016 de prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. În 2019 Ministerul a aprobat proiectul. În prezent, ofertele depuse pentru execuția lucrărilor de construcție se află în evaluare.

Reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Ministerului Sănătății s-au întâlnit la Timișoara  cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Sorin Barac, pentru a evalua modalitatea de realizare a construcției Centrului de Mari Arși ce va fi interconectat cu clădirea spitalului. Aceştia au anunţat că vor urgenta întregul set de proceduri pentru ca cel târziu în toamna acestui an Timișoara și întreg vestul țării să beneficieze de un hub medical.

„Oaspeții au comparat munca medicilor din Spitalul Judeţean Timişoara cu cea a colegilor din Occident, au apreciat dotările și aparatura spitalului și au considerat oportună o astfel de investiție. Echipa ministrului Rafila s-a implicat în derularea procedurilor, iar șeful Unității Proiectului Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătăţii a pregătit toată documentația și a accelerat demersul pentru ca la Timișoara să fie realizată cât mai rapid construcția. În prezent proiectul se află în etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru execuția lucrărilor de construcție”, transmite Spitalul Judeţean din Timişoara, într-un comunicat de presă.

Delegația Băncii Mondiale și a Ministerului Sănătății a avut o întâlnire şi cu conducerea Consiliului Județean Timiș. „Instituția noastră pune la dispoziție terenul necesar în vederea realizării investiției, în cadrul Protocolului de colaborare semnat cu Ministerul Sănătății, iar la final CJ Timiș va prelua imobilul, pentru a-l intabula în domeniul public al județului”, tarnsmit oficialii CJ Timiş.

Print Friendly, PDF & Email