Timişoara va avea tramvaie climatizate şi cu internet wireless

Tramvai pregatit pentru reconditionarePrimarul Timişoarei anunţă că a fost începută recondiţionarea a şapte tramvaie din oraş, primele două fiind deja transportate la o fabrică din Arad.

Edilul Nicole Robu declară că două dintre cele şapte tramvaie care vor fi recondiţionate au fost deja transportate la o fabrică din Arad: Două tramvaie au fost preluate în vederea reabilitării în baza contractului pe care îl avem semnat cu parteneriatul dintre cele două firme – Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad. Desigur că pentru primele exemplare procesul de reabilitare este de durată mai lungă”, spune, citat de Mediafax, Nicolae Robu. Acesta declară că procesul de reabilitare se va încheia în toamnă, dar admite că Primăria nu are un termen foarte ferm. „În mod normal, durează trei – patru luni reabilitarea, la primul exemplar. În continuare se poate realiza o reabilitare într-o lună”, afirmă primarul.

În urma recondiţionării, fiecare tramvai va avea climatizare, camere video, internet wireless, instalaţie de sonorizare, scaune noi şi încălzire în scaune.

Pentru recondiţionarea celor şapte tramvaie va fi alocată suma de 3,3 milioane de euro de la bugetul local, costul pentru repararea unei garnituri ajungând la circa 480.000 de euro. Licitaţia a fost câştigată în luna aprilie de firmele partenere Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad.

În prezent, în parcul Regiei Autonome de Transport Timişoara se află 93 de tramvaie, dintre care 60 circulă zilnic.

Print Friendly, PDF & Email