„Timișoara va avea centură auto ocolitoare”

Anunţă primarul Nicolae Robu, după o înâlnire cu ministrul Transporturilor şi preşedintele PNL

alina-gorghiu-sorin-buse-si-nicolae-robu-foto-o-pnl-timis„Timișoara va avea centură auto ocolitoare”, a anunţat, azi, primarul Nicolae Robu. Afirmând că există o confirmare fermă li anunţând calendarul de realizare a acestui obiectiv.

 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a avut, azi, la Timişoara, o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, întâlnire la care a luat parte şi preşedintele PNL, Alina Gorghiu, candidat pe listele PNL Timiş pentru un loc de deputat. Prezenţa la Timişoara a ministrului Bușe vine ca răspuns la invitația care i-a fost adresată, de a participa la un dialog despre centura Timişoarei, un proiect major pentru oraş.

Discuţiile, transmite PNL Timiş, s-au încheiat cu stabilirea unui calendar ferm al lucrărilor și cu identificarea unei soluții clare de finanțare a centurii auto-ocolitoare Sud. „Proiectul se va realiza cu fonduri europene, în baza Master-planului general de transport. CNAIR va realiza lucrarea în regie proprie, ceea ce înseamnă termene mai scurte și evitarea mai multor blocaje în implementare. Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune vești posibile pentru timișeni, dar și în perspectiva proiectului Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, declară președintele PNL, Alina Gorghiu.

Primarul Nicolae Robu anunţă că traseul centurii, lungimea acestuia și suma pusă la dispoziția proiectului vor fi cunoscute cu exactitate după etapa revizuirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. „În ceea ce privește calendarul lucrărilor, până la finele lunii noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, date fiind modificările de legislație și a normelor de proiectare în domeniu”, mai spune edilul.

Nicolae Robu dă asigurări că, la 1 august 2017 va fi disponibil studiul de fezabilitate actualizat. Apoi, în perioada 1 august – 31 octombrie 2017, se va pregăti hotărârea de guvern de aprobare a a acestui obiectiv de investiții, cu indicatorii tehnico-economici. În perioada 1 noiembrie 2017 – 15 februarie 2018 vor fi realizate exproprierile, se va obține autorizația de construcție, după care CNAIR va demara execuția efectivă a lucrărilor, în regie proprie. Execuția propriu-zisă a lucrării se va face în perioada 15 februarie 2018 – 31 decembrie 2019, anunţă primarul Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email