Timișoara va avea cea mai înaltă clădire din România

În cadrul ansamblului multifuncțional Openville, viitorul pol de business al regiunii de vest

OpenvilleLa Timişoara au început lucrările de construcţie la ansamblul multifuncţional Openville. Care va avea cea mai înaltă clădire din România – 155 de metri înălţime şi 27 de etaje.

 

594.000 de metri pătraţi suprafaţă construită. 265.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă (atât retail, cât şi office). 131.000 de metri pătraţi închiriabili în şapte clădiri office clasa A. Patru săli de conferinţe, cu o capacitate de 2.500 de locuri. 55.000 de metri pătraţi de parc şi spaţii verzi. 3.750 de locuri de parcare. 16.500 de locuri de muncă. Toate, incluse într-o investiţie de 220 de milioane de euro, sumă care reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul real estate din vestul ţării. Aşa se conturează, în linii mari, Ansamblul multifuncţional Openville Timişoara, construit de Grupul Iulius. Care va constitui polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune.

Lucrările de construcţii la Ansamblul multifuncţional Openville au început în 22 septembrie, în prezenţa preşedintelui Grupului Iulius, Iulian Dascălu, şi a oficialităţilor judeţului şi ale Timişoarei. Punerea pietrei de temelie a fost precedată de o scurtă slujbă religioasă oficiată de ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, și de scurte discursuri ale primarului Timişoarei, Nicolae Robu, prefectului Eugen Dogariu și președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Creat după conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni funcţii de office, retail, parc şi entertainment. Acesta este, după Palas Iaşi, cel de-al doilea proiect de tip mixed use din portofoliul companiei.

Primele lucrări, care încep în perioada imediat următoare, vor fi făcute în componenta de office a ansamblului, la clădirea de birouri clasa A, aşa-numita United Business Center 2 (UBC 2). Această clădire – care va fi amplasată în zona adiacentă a Iulius Mall, înspre bulevardul Antenei – va avea 11 etaje şi o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi şi, spun reprezentanţii companiei, va respecta principiile „clădirilor verzi”. Pentru UBC 2, care va fi finalizată până la sfârşitul anului 2016, Grupul Iulius anunţă că are semnate deja parteneriate cu Ness Software Engineeering Services, un furnizor de top de servicii de externalizare, şi cu Regina Maria, care va deschide prima sa policlinică la Timişoara.

Prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizată în ultimul trimestru al anului 2017 şi va avea 80.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, zonă de retail şi un parc, întins pe 55.000 de metri pătraţi. Acesta va fi cel mai mare parc suspendat din România. O veritabilă oază de relaxare pentru întreaga familie în care se vor regăsi , peste o mie de arbori maturi şi 20.000 de arbuşti și care va include un patinoar, un carusel și o serie de piaţete pentru evenimente.

Openville 2A doua etapă, anunţă reprezentanţii companiei, presupune dezvoltarea de spaţii office de până la 131.000 de metri pătraţi, construite în funcţie de cerinţele pieţei.

Pe segmentul de retail, Openville va completa atracţiile oferite de Iulius Mall cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante de cafenele, 15 săli de cinema, o zonă de fresh market, cel mai mare loc de joacă pentru copii, din Timişoara, şi multe alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, spun organizatorii, proiectul va include şi patru săli pentru evenimente speciale şi corporate, cu o capacitate de 2.500 de locuri.

Pentru clienţii Openville vor fi construite 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane, dotate cu sistem inteligent de ghidare, care îi va ajuta pe şoferi să găsească locurile libere foarte uşor.

Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde, din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectură şi planificare urbană la nivel mondial. Adaptarea la condiţiile actuale de piaţă şi integrarea la linia urbanistică a Timişoarei au fost realizate de arhitectul timișorean Radu Mihăilescu.

Grupul Iulius deţine o reţea naţională de retail, care cuprinde patru shopping mall-uri sub brandul Iulius (la Timişoara, Iaşi, Cluj şi Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi.

Pe segmentul office, compania deţine, la nivel naţional, 58.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, în operare, şi alți 155.000 de metri pătraţi, în construcţie.

Print Friendly, PDF & Email