Timişoara stinge lumina, pentru a marca „Ora pământului”

Ora pamantului la Timisoara 2012Pentru a marca „Ora pământului 2014”, Municipalitatea timişoreană împreună cu Casa de Cultură a Studenţilor organizează sâmbătă, 29 martie, de la ora 20.30, pe strada Mărăşeşti, un spectacol de music hall şi coveruri susţinut de studenţii Facultăţii de Muzică din Timişoara. Evenimentul este sărbătorit concomitent în peste 7000 de oraşe de pe tot globul.

 

Acţiunii are menirea de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea efectelor încălzirii globale şi de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluării planetei. Evenimentul este şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către populaţie a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a firmelor, instituţiilor şi cetăţenilor asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice, care sunt neregenerabile şi epuizabile.

Mesajul „Ora Pământului” este atât unul simbolic, de încurajare a simplului gest de a stinge lumina, în efortul global de a opri schimbarea climei pe planetă, cât şi unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple atât la nivelul fiecărei familii, cât şi la nivelul companiilor şi instituţiilor.

De la an la an, această mişcare, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate.

Timişorenii, instituţiilor publice şi companiile private din Timişoara sunt rugate ca sâmbătă seara, timp de o oră, de la 20.30  la 21.30, să stingă voluntar lumina în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea şi iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le deţin.

Pentru a marca acest eveniment, Primăria Timişoara a cerut stingerea iluminatului public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central.

De-a lungul timpului, construcţii emblematice, precum Golden Gate Bridge, din San Francisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul şi Piramidele din Giza, au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o oră.

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat pentru prima oară pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia şi este cel mai mare eveniment internaţional care atrage atenţia asupra uneia dintre cele mai importante probleme actuale, încălzirea globală.

Print Friendly, PDF & Email