Timişoara, reîntoarsă în atmosfera sonoră a secolelor XVI – XVIII

Academia Bizantina Foto Giulia-PapettLa Timişoara începe, peste câteva zile, Festivalul de Muzică Veche. Cu muzică barocă irlandeză, tradițională napoletană, veche italiană, germană, franceză, dar şi baroc vienez.

 

Festivalul de Muzică Veche, o marcă de excelentă a Timișoarei, „crescut”, de la an la an, prin dedicarea violoniștilor Codrin și Diana Emandi, va avea loc în perioada 12 septembrie – 7 octombrie şi va include o serie de nouă concerte- eveniment, organizate la Biserica Evanghelică Lutherană, din zona Punctelor Cardinale.

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului de Muzică Veche oferă publicului din Timișoara ocazia de a lua parte la spectacole ce recompun fidel atmosfera sonoră a secolelor XVI – XVIII, invitând, de această dată, la o veritabilă călătorie prin spațiul muzical european, anunţă organizatorii – Asociația Musica Antica și Filarmonica Banatul.

Vor fi concerte de muzică barocă irlandeză, susţinute de ansamblul Les Musiciens de Saint-Julien, muzică tradițională napoletană, în recitalul grupului Sud, de muzică veche italiană, susţinute de Accademia Bizantina şi Accademia Ottoboni, de muzică germană, cu Amandine Beyer și Gli Incogniti, muzică franceză, cu Les Paladins şi Le Poeme Harmonique, dar şi baroc vienez, cu Ricercar Consort.

Programul complet al festivalului poate fi văzut pe pagina oficială, www. festivamuzicaveche.ro.

Amandine Beyer & Gli Incogniti – Corelli

Toate formațiile enumerate au cărți de vizită ce le recomandă ca făcând parte din elita internațională de gen. Fiecare din artiștii invitați manifestă o mare complexitate în abordarea muzicii ca formă universală de cunoaștere, lucru de care ne putem convinge ușor, răsfoind caietul program al festivalului”, spune Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

 

Print Friendly, PDF & Email