Timişoara, pusă pe Harta voluntariatului

voluntariatCaravana naţională „Pune oraşul tău pe harta voluntariatului” ajunge la Timişoara.

În cadrul acestui eveniment – care va avea loc în 14 octombrie, între orele 9.30 – 14.30, la Ambasada, pe str. A. Seiller nr. 2 – vor fi prezentate și promovate instrumentele și oportunitățile ce vin în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu voluntarii și celor care vor să desfășoare activități de voluntariat.

Evenimentul include şi un atelier pe tema discursului instigator la ură și a extremismului, dar și modalitatea prin care voluntariatul, indiferent de vârsta celui care îl practică, și implicarea în comunitate vin în sprijinul campaniei Comisiei Europene „No Hate Speech Movement”. (http://nohatespeechmovement.org/).

Caravana „Pune oraşul tău pe harta voluntariatului” se va desfășura concomitent în 12 orașe din ţară – București, Bacău, Iași, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Craiova, Brașov, Sf. Gheorghe, Constanța. Caravana face parte din proiectul „Harta voluntariatului”, desfășurat de Federația Volum. În cadrul acestuia reprezentanții instituțiilor publice, membrii organizațiilor neguvernamentale de la nivel local și voluntarii vor putea afla mai multe despre platforma hartavoluntariatului.ro, care are drept scop corelarea cererii și a ofertei de voluntariat, la nivel național, dezvoltând astfel mișcarea de voluntariat din România.

Cred cu tărie că pentru a crește mișcarea de voluntariat din România este nevoie să ne unim cu toții forțele, să lucrăm împreună la o comunicare eficientă și să contribuim, fiecare cum poate, la un produs, o mișcare, un demers”, spune Ana-Maria Grădinariu, coordonator programe în cadrul Federației Volum – o organizație neguvernamentală și nonprofit, având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național.

„Pune oraşul tau pe harta voluntariatului” este un eveniment organizat de Federația Volum – Federația organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România, în parteneriat cu Institutul Intercultural Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email