Timişoara protestează împotriva Parlamentului mafiot

Protest TimisoaraRaportarea cu preţuire la sacrificiile trecutului şi o probă de demnitate în asumarea prezentului sunt parte dintre raţiunile care îi determină pe numeroşi timişoreni, reprezentanţi ai societăţii civile, să iasă luni după-amiază în stradă, într-un demers care se constituie, potrivit intenţiilor anunţate de organizatori, într-un “Protest împotriva Parlamentului şi Guvernului mafiot”.

Luni, 16 decembrie, începând cu ora 16.30, Piața Unirii îi va găzdui pe aceia care, indignaţi de tentativa de confiscare a prezentului, declară că își vor țara înapoi. “Cu 24 de ani în urmă, timișorenii au hotărât să fie liberi, au visat o țară în care democrația, drepturile individuale, statul de drept vor fi realități indubitabile. Un nou asalt al «grupului infracțional» U.S.L.-ist a zdruncinat șansa de-a trăi într-un stat civilizat. Promovarea Legii amnistiei în Parlament, ce presupune eliberarea din pușcării a mii de infractori periculoși, dar și încercarea de modificare a Codului Penal prin asigurarea unor superimunități parlamentarilor, atentează la dreptul nostru, al tuturor, de-a fi reprezentați onest și de-a fi egali cu aleșii noștri”, este mesajul transmis de organizatori, care precizează că protestul acesta, care va avea loc în chiar ziua în care în Timișoara s-a întrezărit pentru întâia oară libertatea, îi va reuni pe toți timișorenii a căror conștiință trează se raportează cu prețuire la spiritul Revoluției Timișoarei lui Decembrie 1989.

Tot înspre Piaţa Unirii anunță că se vor îndrepta şi reprezentații Mișcării Populare Timiş, care au informat că se vor alătura mitingului organizat în Timişoara și intitulat “Protest împotriva Parlamentului Mafiot!” Întâlnirea membrilor și simpatizanților Partidului Mișcarea Populară a fost anunţată pentru ora 16.30, la sediul P.M.P. Timiș de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 7, de unde participanții vor pleca împreună, la ora 17, spre Piața Unirii.

Într-un preambul la protestul de luni după-amiază din Piața Unirii, unul dintre organizatori, Laurențiu Ștefănescu, motivează astfel nevoia de solidaritate a tuturor cetăţenilor care cred în viitorul României şi în nevoia de implicare pentru a-şi putea decide singuri destinul:  “Întruniți într-un adevărat conclav al fărădelegii, mafioții din Parlament au decis să dea o adevărată lovitură statului de drept, asigurându-și superprivilegii, scoțând de la pușcărie infractorii și impunând modificarea Codului Penal în favoarea lor. Dragi prieteni, dincolo de neînțelegerile mărunte dintre noi, ar fi momentul să acționăm împreună…”

Print Friendly, PDF & Email