Timișoara, partener al orașelor din Europa și reper pentru orașele din România (P)

Timişoara este cel mai puternic centru economic din vestul ţării şi din Euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, adunând peste 80% din cifra de afaceri a judeţului şi mai bine de 30% din cea a regiunii.

 

Orașul nostru își menține ritmul alert de dezvoltare, fiind catalogat de revista Forbes și de European Business Assembly din Oxford, Marea Britanie, în anul 2019, drept cel mai dinamic și cel mai favorabil oraș pentru dezvoltarea afacerilor. Acest lucru se datorează folosirii la maximum a șansei investițiilor cu fonduri europene, reprezentând cu adevărat polul de creștere din țara noastră din acest punct de vedere.

Timișoara, cu administrație liberală, e devenit cel mai puternic centru economic din vestul țării, având o cifră de afaceri cu un ritm mediu de creștere de 10,62%. În plus, conform unui raport al Băncii Mondiale, Timișoara este orașul cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

În ceea ce privește Strategia națională de competitivitate a României pentru 2014-2020, unde este analizată competitivitatea economiilor locale din punct de vedere al volumului exporturilor, economia județului Timiș ocupă un loc fruntaș. Această poziție se bazează, în principal, pe rezultatele orașului Timișoara. Stabilitatea economică a unei țări se bazează într-un mod fundamental pe capacitatea sa de a exporta. Timișoara e lider din acest punct de vedere și își asumă postura de veritabil motor economic al României, cu peste 7 miliarde de euro exporturi în 2019. Unul dintre puținele orașe din țară cu balanță economică pozitivă (exporturi mult mai mari decât importurile), Timișoara produce prosperitate pentru locuitorii săi, pentru regiune și pentru întreaga țară. Performanța economică a unui oraș merge mână în mână cu o administrație corectă, eficientă și partener real al mediului de afaceri.

În acești 8 ani, echipa liberală a atras peste 500 de milioane de euro fonduri europene pentru modernizarea Timișoarei, implementând și finalizând numeroase obiective de investiții care au transformat orașul nostru într-un veritabil oraș european. Numeroasele proiecte pe fonduri europene realizate de administrația liberală, printre care: reabilitarea malurilor Canalului Bega, care a adăugat noi alei pietonale și piste pentru bicicliști, construirea/ realizarea a 4 pasaje pentru fluidizarea traficului rutier, transformarea a 33 de străzi, 6 piețe, 3 piațete, devenind, astfel, orașul cu cea mai extinsă zonă pietonală din țară,  singurul oraș din România care are și călătoria pe apă, cu vaporetto, în oferta transportului public, proiect finanțat din bugetul local, dar și nivelul ridicat de securitate a persoanelor și bunurilor și facilitățile oferite investitorilor, au contribuit la succesul economic al Timișoarei. Aceasta e administrația liberală a Timișoarei!

 

Stabilitate și dezvoltare, atuurile Timișoarei pentru investitori

Dezvoltarea și ascensiunea Timișoarei din această perioadă se datorează deschiderii administrației liberale în ceea ce privește facilitățile acordate investitorilor, în existența unui dialog corect și permanent între echipa liberală și reprezentanții oamenilor de afaceri și ai dezvoltatorilor. În acești 8 ani, orașul nostru a devenit extrem de atractiv pentru inițiativele locale de atragere și susținere a investițiilor, indiferent că sunt autohtone sau străine, prin crearea unui mediu fiscal predictiv, printr-o infrastructură coerentă, prin asigurarea de forță de muncă bine pregătită și prin politici de reducere a birocrației. Companii de renume din Europa dar și investitori locali au realizat în Timișoara, în ultimii 4 ani, investiții de peste 600 de milioane de euro prin extinderea propriilor centre de cercetare și dezvoltare, prin dezvoltarea de proiecte imobiliare de top care propun soluții urbanistice inovatoare, proiecte ample de regenerare urbană completate cu funcțiuni de retail, office și divertisment.

Acestea sunt FAPTE, NU VORBE!

 

Articol comandat de PNL Timiș. Executat de SC Timpolice SRL. Cod mandatar financiar: 21200012

Print Friendly, PDF & Email