Timişoara, înfrăţită cu un oraş din Tirolul de Sud

Delegatie Primaria Bolzano Foto Primaria TimisoaraPrimăria Timişoara s-a înfrăţit cu un oraş din Tiroul de Sud, Bolzano, pentru a-şi asigura reciproc sprijin în pe linie socială, economică, culturală, în educaţie, urbanism şi turism.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a primit, azi, vizita viceprimarului oraşului iatlian Bolzano, Klaus Ladinser, responsabil cu relaţiile externe. Această primă vizită a reprezentanţilor oraşului italian Bolzano în Timişoara, face parte din demersul privind înfrăţirea celor două oraşe, iar mai apoi a Timişului cu Provincia Autonomă Bolzano, numită și Tirolul de Sud.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că protocolul de înfrăţire între Bolzano şi Timişoara va fi axat pe acordarea de  sprijin reciproc privind participarea la programe şi proiecte europene în domeniile: social, economic, cultural, educaţie, urbanism şi turism.

Nicolae Robu transmite că au fost stabilite direcţiile strategice şi de dezvoltare în ceea ce priveşte protocolul de înfrăţire dintre cele două oraşe. “Am prezentat atât proiectele de infrastructură şi antreprenoriat ale Timişoarei, cât şi facilităţile acordate investitorilor,  pledând pentru dezvoltarea de legături bilateral”, mai spune primarul Timişoarei.

Iniţiatorul acestei înfrăţiri între cele două oraşe, Paul Bogdan Moldovan, consilier judeţean, a explicat în faţa delegaţiei italiene interesul şi necesitatea acestei înfrăţiri: “Privesc acest parteneriat ca pe un cadru de cooperare pentru formarea și perfecționarea profesională în multe domenii pe care le-am identificat ca fiind comune: turismul, dezvoltarea locala, educația. Cunoașterea concretă a termenului de «cetățean European» se bazează, în primul rând, pe valori umane şi se aprofundează grație întâlnirii, dialogului şi experienței de viață cu alți europeni”.

Print Friendly, PDF & Email