Timişoara, încă parţial în beznă, după o lună de la furtună

Problema unor zone din Timişoara care au rămas în beznă, după furtuna din 17 septembrie, continuă să fie sesizată Primăriei.

 

Sesizări multiple

Primăria Timişoara continuă să primească sesizări din partea cetăţenilor de pe străzi unde, în urma vijeliei din septembrie, iluminatul public nu funcţionează.

„Au fost discuţii pe această temă între reprezentanţii instituţiei şi Enel, şi inclusiv în Consiliul Local. Eu personal am făcut sesizare la compartimentul din Primărie care se ocupă de iluminatul public, şi de faţă cu mine au luat legătura cu cei de la Enel, promiţându-se co problema se va rezolva rapid. Iar problema s-a rezolvat, în sensul că nici acum nu e iluminat public funcţional în acele zone sesizate – străzi din zona Simion Bărnuţiu. Problema nu mai e la Primărie, de unde s-au făcut sesizări şi atenţionări. S-a zis că se acţionează, şi totul e perfect, ca atare şi acum pe acele străzi e beznă”, spune consilierul local ALDE  Ilare Bordeaşu.

 

Interpelări multiple16

Situaţia din Timiş legată de penele de curent, dar şi deficienţele în privinţa iluminatului stradal a ajuns să fie sesizată inclusiv în Parlament, în interpelări, făcute nu de deputaţi de Timiş.

„Domnul ministru Toma Petcu declară că vrea să facă o comisie de verificare şi control al investiţiilor făcute de operatorii de energie electrică, susţinând chiar că acest lucru trebuia făcut mai de mult. Păi, domnule ministru, aţi avut pe masa dumneavoastră o interpelare în acest sens, acum câteva luni! Câţi oameni trebuie să mai moară, ce tragedii trebuie să se mai întâmple până când să luaţi atitudine? Iar, domnule ministru, soluţia nu este cea românească, să mai înfiinţăm o comisie. Nu v-aţi săturat de comisii?” se arată în interpelarea făcută de către deputatul vasluian Daniel Olteanu Ministerului Energiei.

Fenomenele meteorologice extreme care au lovit România în ultimele săptămâni au scos la iveală gravele deficienţe ale sistemului de distribuţie a energiei electrice, în special în partea de vest a tării. În urma furtunii din data de 17 septembrie 2017, zeci de localităţi din judeţele Timiş şi Arad au rămas fără energie electrică, reţeaua de distribuţie fiind grav afectată de vântul puternic. Sigur, nimeni nu avea pretenţia ca sistemul să funcţioneze perfect în condiţiile date, ştim cu toţii că nu poţi să te pui cu natura, însă în urma furtunii, lucrurile au rămas neschimbate pentru zile întregi” a precizat,  la rândul său, deputatul arădean Florj Dan Tripa. Acesta a cerut Ministerului Energiei, Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie să intervină şi să verifice situaţia. Până acum un punct de vedere oficial nu a fost formulat, de la autorităţile abilitate, pe această temă.

Print Friendly, PDF & Email