Timișoara, în stradă, pentru a se alătura protestului de la București

Astăzi, de la ora 18, în Piața Victoriei, din Timișoara, este anunțat un protest, organizat în semn de solidaritare cu mitingul de la București, la care sunt așteptați protestatari din mai multe orașe din țară. Ca și în Capitală, protestatarii îți vor exprima dezacordul față de o serie de măsuri luate, în ultima vreme, de majoritatea parlamentară.

 

Legile justiției care au ajuns la președinte, Codurile Penale care vor fi discutate în noua sesiune parlamentară, Codul Fiscal, atitudinea politicienilor Puterii față de mecanismele democrației, toate afectează funcționarea statului de drept, activitatea anticorupție, mediul antreprenorial și bunăstarea românilor, spun organizatorii protestului, reprezentanții asociației Timișoara Civică.

„Veți întreba, poate, cu ce rost? De ce am mai ieși la un nou protest, când, oricum, nu reușim să schimbăm nimic? Noi vă întrebăm: cu ce rost să stai acasă? Cu ce rost să nu te implici? Cu ce rost să privești de pe margine? Sigur, politicienii Puterii au ignorat protestele din ultima perioadă. Au mers înainte cu o îndărătnicie greu de îmaginat. Au găsit și strategia perfectă: mii de incizii care să ne imunizeaze la acțiunile lor și să ne lase deznădăjduiți. Dar ce ar trebui să facem acum? Să capitulăm?”, întreabă și se întreabă reprezentanții Timișoarei Civice.

Aceștia subliniază că societatea nu trebuie să capituleze, că trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea, avertizând că democrația poate fi pierdută, că trebuie apărată în fiecare zi și că situatia în care ne aflăm astăzi există tocmai din cauza unui deficit de implicare.

„Dacă ne-am fi asumat, de exemplu, din timp că nu ne dorim personaje dubioase şi corupte în funcțiile de conducere, am fi presat pentru o reforma reală a clasei politice. Ne-am fi asumat cu adevărat votul, mustrându-i pe cei care nu-şi țineau promisiunile, şi ne-am fi ales singuri ce fel de țară ne dorim. În schimb, pentru prea mult timp, noi am văzut Statul ca pe un corp străin. Am omis să ne amintim că noi suntem Statul. Că noi suntem cei care decidem ce fel de politică se face în această societate. Că noi singuri ne decidem viitorul. Chemarea de acum nu mai este doar despre peticirea unor măsuri politice absurde. Gata! De acum schimbăm felul în care se lucrează pentru interesul public. De acum devenim cu adevărat responsabili”, mai transmit organizatorii protestului.

Aceștia anunță că azi, toți putem face acest lucru: „Cu responsabilitate, ne asumăm că suntem cetățeni ai României şi că ne dorim schimbarea clasei politice şi a societății româneşti. Numai împreună putem reuşi!”

Print Friendly, PDF & Email