Timişoara, în sărbătoare. De ziua ei.

Defilare Ziua Timisoarei (o) Foto Costi DumaTimişoara îşi serbează azi ziua. Şi va sărbători evenimentul timp de trei zile.

 

Data de 3 august a fost declarată Zi a Timişoarei, în 1999, prin hotărâre de consiliu local. Această zi aminteşte de momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, în 3 august 1919, şi de instaurarea administraţiei româneşti.

Manifestările au debutat azi, la ora 9, în Piaţa Petru Maior, cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române care au intrat în Timişoara, la 3 august 1919.

Ziua Timisoarei (o) Foto Costi DumaDe la ora 10, în Piaţa Unirii, a avut loc o ceremonie publică prin care au fost marcaţi 97 de ani de la unirea Banatului cu România şi, totodată, de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara.

La ora 13 este programată întrunirea în şedinţă festivă a Consiliului Local Timişoara, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara.

De la ora 20, în Piaţa Victoriei, vor avea loc concerte cu Nicoleta Nucă, Liviu Teodorescu, Guess Who şi Alexandra Stan, finalizate cu un foc de artificii, de la ora 23.

Mâine, 4 august, tot în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara.

Apoi, pe tot parcursul zilei de vineri, 5 august, sunt programate manifestări sportive dedicate zilei oraşului: “Cupa oraşelor înfrăţite„ un turneu de mini fotbal, cu echipe de amatori, între orele 9 -17, la Baza Sportivă Colterm, şi Turneul internaţional de streetball 3×3, între orele 10 – 22, care va avea loc în Piaţa Sf. Gheorghe.

De la ora 20, este programat un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Timiş, la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor

În aceeaşi zi, de la ora 22 începe Crosul nocturn „Timişoara, primul oraş electrificat, primul cros noaptea alergat!”, un eveniment ajuns la cea de-a cincea ediţie, organizat în sistem de participare open. Crosul nocturn, organizat în parteneriat cu Asociaţia Atletic Club Maraton şi cu Sport Club Municipal Timişoara, se va desfăşura pe un traseu de cca 4 km şi va avea startul la ora 22, de pe b-dul C.D.Loga nr. 1(în faţa Primăriei Timişoara),unde va avea loc şi sosirea. Traseul este următorul: str. 20 Decembrie 1989 – bd-ul Vasile Pârvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe b-dul Corneliu Coposu, întoarcere la fântâna de la pasarela din Parcul Copiilor, b-dul Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo – b-dulVasile Pârvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primărie b-dul C.D. Loga nr. 1.

Print Friendly, PDF & Email