Timișoara găzduiește Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie

Peste 900 de specialiști români în Ortopedie și Traumatologie, din ţară şi din străinătate, și-au confirmat prezența la Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie ce va avea loc la Timișoara, în perioada18-21 octombrie.

 

Tema principală Congresului Național de Ortopedie și Traumatologie, ajuns la cea de a XVII-a ediţie, este Patologia genunchiului, subiect care va fi abordat de specialiști de top din SUA, Luxemburg, Italia, Franța, Austria, Grecia, alături de chirugi și practicieni din România. Printre ei se numără și Romain Seil, președintele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie, Brett Levine, Mark Pagnano, de la Academia Americană de Ortopedie, chirurgi și cercetători americani cu experiență în clinici din top 10 din SUA și mulți alții. Lor li se alătură și medici români cu o vastă carieră internațională, precum Marius Scarlat, specialist la Clinica „Saint Michel”, din Toulon , Mihai Horia Vioreanu, fost căpitan al echipei naționale de rugby a României, actualmente chirurg la Sports Surgery Clinic din Dublin, şi Florin Ramadani, din Austria.

Aceasta este prima ediție a congresului național în care este abordată și latura interdisciplinară din Ortopedie, anunţă organizatorii, evenimentul având secțiuni speciale legat de Imagistică Medicală, Recuperarea medicală, Asistența medicală generală şi Ortopedia Pediatrică.

Pentru prima dată, la congres s-au putut înscrie și kinetoterapeuți, asistenți medicali și radiologi, pentru ei fiind o ocazie perfectă de a afla noutăți din aria lor de specialitate, aplicate în raport cu evoluția în chirurgia ortopedică.

Două cursuri speciale sunt oferite de lectori reprezentând ai Academiei Americane de Chirurgie Ortopedică şi ai Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie. În paralel, Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie le oferă medicilor rezidenți prezenți la congres șansa de a participa la o sesiune specială cu premii, constând în participarea la trei evenimente internaționale importante, întâlnirea anuală a Academiei Americane de Chirurgie Ortopedică, respectiv congresele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie și EFORT. Premiile constau în suportarea taxelor de participare, transport și cazare pentru acei medici rezidenți care vor convinge juriul cu lucrările prezentate în secțiunea dedicată.

Congresul va găzdui, în data de 19 octombrie, Adunarea Generală a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, în care se va alege noul Comitet Director și noul vicepreședinte, cel care va prelua președinția organizației începând cu anul 2019.

Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie este un eveniment organizat  de către Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie, înființată în 1990 şi care reunește, ca membri, peste 1000 de chirurgi.

Print Friendly, PDF & Email