Timișoara, gazdă pentru „Regalul gimnasticii”

Sursă foto: Federația Română de Gimnastică

Timişoara va găzdui, în luna aprilie, un eveniment sportiv internaţional, Regalul gimnasticii, organizat de Federația Română de Gimnastică în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara.

 

Eveimentul va avea loc în perioada 4-9 aprilie, la Sala Sporturilor „Constantin Jude” (Sala Olimpia), pusă la dispoziţie de Primărie. Evenimentele sportive din cele cinci zile (Campionatul Internatţional de Gimnastică Artistică Feminină “Rising Star”, Campionatul Naţional de Juniori și Selecţia Echipei Naţionale de Seniori) vor fi transmise live de către TVR și vor beneficia de streaming live la nivel internațional.

Locaţia a fost aleasă ca gazdă pentru acest eveniment tocmai prin prisma numelor și medaliaților pe care i-a lansat până acum, acest eveniment fiind, de altfel, o bază de selecție a înaltei performanțe pe care ne bazăm la viitoarele Jocuri Olimpice. Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului va fi supus votului consilierilor locali în următoarea ședință de plen.

Alina Goreac, Diana Bulimar, Daniel Potra, Daniel Ilie Popescu şi Amalia Ghigoarta, membră a actualului Lot Olimpic, sunt câteva dintre numele care au reprezentat nu doar România, ci și Timișoara pe podiumurile gimnasticii artistice în lume.

„Prin asemenea evenimente, susținem sportul de masă ca bază de selecție pentru marea performanță, oferind, totodată, recunoaștere campioanelor noastre, pentru munca lor extraordinară și modelul de viață pe care îl oferă”, spun oficialii Primăriei.

 

Print Friendly, PDF & Email