Timişoara, fără apă caldă şi căldură

Colterm nu şi-a plătit datoriile către E.On

Colterm TimisoaraDe joi după-amiază, Colterm a oprit furnizarea apei calde în Timişoara. Din cauza datoriilor neplătite către furnizorul de gaze naturale, E.On.

 

Într-un comunicat de presă, Colterm SA anunţa că E.On Gaz a decis sistarea furnizării gazelor naturale, începând cu ora 17 a zilei de 1 octombrie, ceea ce înseamnă oprirea furnizării apei calde de consum în Timişoara şi imposibilitatea furnizării căldurii.

Reprezentanţii Colterm – companie care are peste 65.000 de abonaţi în Timişoara – mai spun că furnizarea gazelor a fost sistată în condiţiile în care plafonul datoriei nu a fost atins: „Acest lucru l-au făcut în contextul în care, în prezent, avem credit furnizor care nu a fost depăşit, adică un plafon al datoriei care nu a fost atins. În prezent, datoriile nostre către furnizorul de gaz au ajuns la jumătate faţă de perioada similară a anului trecut”.

Reprezentanţii Colterm declară că, din după-amiaza zilei de 1 octombrie, timp de câteva ore, echipele proprii „au făcut tot posibilul pentru a porni furnizarea agentului termic cu combustibil alternativ, care este păcura”, însă din cauza „consumului redus de agent termic al oraşului cazanele care funcţionează cu combustibil alternativ nu pot fi pornite”.

Oficialii Colterm declară că, azi, vor efectua o plată către EON şi în cel mai scurt timp va fi reluată şi furnizarea agentului termic.

Reprezentanţii Colterm nu au precizat la ce sumă se ridică datoria către furnizorul de gaze naturale.

Print Friendly, PDF & Email